Kirkkovaltuusto: Seurakunnan tilinpäätös saatiin ylijäämäiseksi kolmen vuoden jälkeen

 

Tiukka talouskuri auttoi

Pälkäneen seurakunnan kiinteistömenot ovat suuret. Seurakunnan harteilla on muun muassa kahden arvokkaan 1800-luvun alkupuolella valmistuneen kirkon kunnossapito. Kuvassa Luopioisten kirkon lehteri ja urkufasadi.

Pälkäneen seurankunnan tilinpäätös vuodelta 2013 on 20 152,14 euroa ylijäämäinen. Positiivinen tulos kolmen alijäämäisen vuoden jälkeen on iloinen uutinen sekä seurakuntalaisille että päättäjille. Viime vuodet ovat olleet seurakunnalle ankaran säästämisen aikaa, mikä on näkynyt erityisesti henkilöstöpuolella.

Toisaalta kirkkovaltuusto totesi seurakunnan jäsenmäärän väheneminen noin sadalla hengellä vuodessa, mikä johtuu osaltaan koko kunnan väestörakenteen muutoksesta. Jos sama vauhti jatkuu, sillä on itsestään selvästi vaikutuksia sekä seurakunnan palkatun henkilöstön että ylläpidettävien rakennusten määrään.

Seurakunnan tilinpäätöksen ylijäämä siirretään edellisten vuosien yli- ja alijäämätilille, ja hautainhoitorahaston ylijäämä 322,49 euroa siirretään vastaavasti hautainhoitorahaston yli- ja alijäämätilille.

 

Veroja ei kiristetä

Kirkkovaltuusto päätti pitää vuoden 2015 kirkollisveroprosentin nykyisessä 1,8 prosentissa.

Maaliskuun loppuun mennessä ansiotuloveroja on kertynyt 379 809 euroa ja yhteisöveroja 30 690 euroa. Sen perusteella voisi olettaa, että tämän verovuoden talousarvioon arvioitu vuosikertymä toteutuisi.

Seurakunnan kiinteistöjen korjauksiin tarvittaneen tänä vuonna edellisvuotta enemmän rahaa.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?