Kansakoulusta Sappeen kylätaloksi

Sappeen koulun historiaa esitellään viikonloppuna muun muassa vanhojen valokuvien avulla. Piirros: Hellevi Salonen.

Sappeen koulu on harvinaisuus, sillä se on lähes alkuperäisasussaan ja kyläläisten yhteiskäytössä. Opetus loppui koululla 1978, joten rakennus on pelastunut muutoksilta, joita kyläkouluille on tehty: esimerkiksi Salmentaan koululla opettajan asunnosta tehtiin keittiö ja ruokasali.

Sappeen koulun kesänäyttelyssä  viime kesänä jo juhlittiin koulun 90-vuotistaivalta, kun esillä oli koulukirjoja ja opetusmateriaaleja. Tänä vuonna näyttely esittelee koulutalon historiaa runsain valokuvin ja paljastamalla muun muassa, miltä näyttivät kanslian tapetit. Näyttely esittelee koululla pidettyjä moninaisia tapahtumia, ja se on avoinna lauantaina ja sunnuntaina 19.–20.7. kello 12–18.

Vuotta juhlistetaan myös lauantaina 19.7. kello 13 lähtien vaahtopuurolla, joka oli keittäjä Anna Hartikkalan valmistama herkkuruoka 1960-luvulla. Puuron kanssa tarjotaan voilla sivelty näkkileipä, mutta maitopullo pitää tuoda itse.

Herkuttelun jälkeen muistellaan alakoulun opettajan asunnossa kaikkea koulunkäyntiin liittyvää. Sappeen koululaiset sukulaisineen ja ystävineen ovat tervetulleita kuulolle ja sanalla.