”Leppoisa tunnelma”

Poliisi luonnehti viime viikonlopun MM-rallin tunnelmaa leppoisaksi. Poliisin mukaan ihmiset noudattivat sääntöjä hyvin ja suurimmilta ylilyönneiltä vältyttiin. Aiempien vuosien holtitonta alkoholinkäyttöä ja riehumista ei juuri nähty, ja pahoilta ruuhkilta sekä liikenneonnettomuuksilta vältyttiin runsaista ajoneuvomääristä huolimatta. Yhtenä tekijänä tälle poliisi piti kisajärjestäjän hyvää reittisuunnittelua, jonka vuoksi katsojien ei tarvinnut erikoiskokeiden välillä siirtyillä jatkuvasti pitkiä matkoja.

Leppoisasta luonteesta huolimatta poliisi joutui kuitenkin mätkäisemään sakkoja vajaalle 140 kuljettajalle. Kortti takavarikoitiin lähes 30 autoilijalta. Rattijuopumuksia ei poliisin mukaan kuitenkaan tullut vastaan enempää kuin muinakaan viikonloppuina.

Perjantaina, jolloin kisakaravaani pyörähti Sydän-Hämeessä, poliisi antoi sakkoja noin 70 kuskille ja määräsi lisäksi ajokieltoa 13 autoilijalle. Räikeimmissä ylinopeustapauksissa autoilijoilla oli vauhtia tuplaten nopeusrajoituksen verran esimerkiksi 60 kilometrin ja 80 kilometrin tuntinopeusrajoitusalueella.

Perjantaina sakotettujen joukossa oli neljä rallikuskia, joilla kaasujalka oli erikoiskokeelta toiselle vievällä siirtymäosuudella raskaampi kuin nopeusrajoitus olisi sallinut. Ylitykset olivat kuitenkin sen verran pieniä, että yhdellekään kisakuskeista ei tarvinnut määrätä ajokieltoa.

Poliisi varautui ralliin lisäämällä miehitystä rallin ajaksi erityisesti liikenteenvalvonnan puolella. Huomiota kiinnitettiin etenkin erikoiskoeosuuksien siirtymäreittien varrelle.