Kokeile kankaankudontaa

Nykymaailmassa, jossa kaikkia tavaroita saa valmiina, kaupasta ostamalla tai internetistä tilaamalla, on itse omin käsin tehty trendikästä. Olemme taas oppineet arvostamaan tee se itse -osaamista. Käsityö on suosiossa.

Kankaankudonta on käsityön perustaito. Se on rentouttava harrastus, mikä luo positiivista energiaa itselle, läheisille ja ympäristöön, tekee ihmisen arjen askareiden keskellä onnelliseksi.

Kudonta sopii harrastettavaksi ryhmässä. Kankaan rakentaminen on helpompaa useamman ihmisen voimin, viimeistään loimen tukille kiertämisessä tarvitaan tiimityötä.

Kankaankudonta sopii kaikenikäisille. Kokeneet kutojat voivat kehittyä lisää ja oppia aina jotain uutta. Vasta-alkaja oppii tekemällä.

Tänäkin syksynä on mahdollisuus opiskella kankaankudontaa Valkeakoski-opistossa. Kurssilla tulevat tutuksi kangaspuut, kutomavälineet, sidosopin merkinnät ja materiaalit.

Luopioisissa jatkuu arvokkaan käsityö- ja kulttuuritaidon opetus. Kirkonkylän kudontapiirissä on kahdeksan kutojaa. Meillä on hyvä porukka, leppoisa ilmapiiri ja valtava kiinnostus käsitöihin. Kudomme muutakin kaunista ja hyödyllistä kuin räsymattoja tai poppanoita.

Meillä on hyvä ja innostunut opettaja. Hän neuvoo oikeita työtapoja ja teknikoita, antaa rakentavaa palautetta, auttaa ymmärtämään lehtien ja mallikirjojen työohjeita, hankkii materiaalit, laskee menekin.

Suunnittelemme yhdessä mielenkiintoisia vaatetuskankaita, kaitaliinoja, kaulahuiveja, seinätekstiilejä, ikkunaverhoja, pöytäliinoja ja tabletteja.

Jos olet joskus kietoutunut käsinkudottuun villahuopaan tai saunan jälkeen kuivannut kotitekoiseen pellavapyyhkeeseen, osaat varmasti arvostaa tätä monipuolista harrastusta. Tule rohkeasti mukaan tutustumaan kiehtovaan taitoaineen opetukseen tai jatkamaan tauon jälkeen mielekästä harrastusta.

Kokoonnumme torstaisin kello 15.30 Keskitie 15:ssä, Osuuspankin vieressä. Syyslukukausi alkaa 11.9.