Luja-Lukko aloittaa Yle-75:n vieraana

Pälkäneen Luja-Lukon edustusjoukkue lähtee lentopallokauteen uusin ilmein. Joukkue vaihtoi kesän aikana valmentajaa, kun Marko Pajunen ja Jarmo Sokka ottivat vetovastuun Petri Hildénin jälkeen. Näyttöhaluisesta kaksikosta Pajunen, joka on Rantaperkiön Iskun kasvatteja, kantaa harteillaan päävalmentajan paineet.

Luja-Lukon lentopallojaoston puheenjohtaja Pekka Ikonen on seurannut uuden valmennusjohdon ensiotteita tarkasti – ja sanoo olevansa näkemäänsä tyytyväinen.

Muutoksilta ei vältytty pelaajistossakaan. Pasi Heinonen ja Reko Käenniemi jättäytyivät sivuun pälkäneläisjoukkueesta muuttojen vuoksi; Käenniemi muutti Hämeenlinnaan ja Heinonen asustaa Aitolahden suunnalla. Molemmat löysivät kuitenkin uuden seuran, Heinonen Aitolahden Riennosta ja Käenniemi Luolajan Kajastuksesta – sattumalta molemmat joukkueet pelaavat Luja-Lukon kanssa samassa lohkossa alkavalla kolmossarjakaudella.

Pälkäneläisten vahvuudesta poistui Käenniemen ja Heinosen myötä pätevä keskitorjuja ja kova pallontappaja, mutta Luja-Lukossa uskotaan aukkojen olevan paikattavissa. Iso rooli niin pukukopissa kuin hyökkäyspelissäkin lankeaa paluun joukkueeseen tekevälle Ville Mattilalle, jonka uskotaan kykenevän isähahmoksi nuorelle joukkueelle. Viime kauden kapteenin Krister Hentilän odotetaan myös jatkavan tehokasta hyökkäyspeliään.

Nuoresta iästään huolimatta joukkue on jo varsin kokenut, ja esimerkiksi junioriosaston Topias Koukkula, Tomi Perkiö ja Jani Sokka ovat jo ehtineet hankkia arvokasta kokemusta kolmossarjan otteluista. Lisäksi Hentilä, Joni Veripää ja Joni Sokka tuovat kentälle hyvän yhdistelmän taitoa, kokemusta ja nuoruuden intoa. Tiukoissa paikoissa marinoitumisen tuomaa rauhallisuutta joukkueessa edustavat Mattilan lisäksi pälkäneläisyleisölle vuosien saatossa tutuiksi tulleet Kimmo Lehtelä, Asko Niemi, Jarmo Sokka ja monivuotinen ykköspassari Tambet Kruusimaa, jota paikkaa tarvittaessa vielä häntäkin kokeneempi Petri Tuomioja.

Luja-Lukko avaa kautensa Ylöjärvellä Yle-75:n vieraana ensi viikonloppuna, jolloin pälkäneläiskannattajat saavat osviittaa joukkueen nykyisestä iskukyvystä. Kotiyleisönsä edessä pälkäneläisjoukkue aloittaa urakkansa marraskuun alkupuolella. Otteluohjelman erikoisuuksiin kuuluu se, että Luja-Lukko pelaa näillä näkymin kahdeksan kotiottelua ja kymmenen vieraspeliä. Luja-Lukon kannalta otteluohjelma on tilastollisesti harmillinen, sillä viime kaudella joukkue ei jäänyt pisteittä yhdessäkään kotiottelussaan. Vieraskentällä joukkue voitti noin puolet peleistään eli viisi peliä yhdeksästä.

Kotiotteluistaankin joukkue pelaa puolet peräkkäisinä peleinä noin kuukauden kestävän joulutauon molemmin puolin.

 

Luja-Lukon lentopallomiehet ovat valmiita kauteen.