Perhekerhon lapsetkin äänestivät

Lasten vaaleissa äänestysprosentti nousi lähelle sataa.

Pälkäneen seurakuntatalolla riitti vipinää viime viikon tiistaina. Eteinen täyttyi lapsista ja aikuisista, kun seurakuntavaalien ennakkoäänestys alkoi aamulla kymmeneltä. Vanhempien äänestäessä virallisesti oli salin puolelle viritetty lasten oma äänestyspaikka.

Vaikka perhekerhon lapset antavatkin äänensä raikua joka kerhossa, saivat he nyt opetella ihan oikeaa äänestystä. Idean äänestyksen järjestämisestä keksi seurakunnan talouspäällikkö Kristel Muru-Tanila ja luvan sen järjestämiseen antoi kirkkoherra Jari Kemppainen. Kyseessä oli siis ihan oikea äänestys.

Lastenohjaajat päättivät äänestysaiheeksi seuraavan keittolounaan valinnan. Vaihtoehtoja oli kolme: 1) kalakeitto, 2) jauhelihakeitto ja 3) kinkkukeitto. Vaalitoimitsija Jaana Mäki-Mantila jakoi lapsille äänestyslippuja, jonka jälkeen lapset aikuisten avustuksella menivät äänestyskoppiin ja valitsivat kolmesta vaihtoehdosta itselleen sopivimman ja merkitsivät sen lappuun.

Tämän jälkeen lapset tulivat uudestaan vaalitoimitsijan luokse, missä äänestyslappu leimattiin enkelileimalla. Lopuksi koitti tarkkuutta vaativa äänestyslapun tiputtaminen äänestyslaatikkoon, aivan kuten aikuisten vaaleissakin tehdään.

Vaikea valinta.

Ilmassa oli oikeata äänestysintoa ja äänestysprosentti nousikin lähes sataan prosenttiin. Lapset ja vanhemmat olivat tyytyväisiä, kun lapset huomioitiin. Tärkeää oli, että jokainen sai kokemuksen siitä, että kaikkien, myös lasten, mielipide on arvokas ja äänestämällä voi oikeasti vaikuttaa asioihin.

 

Kalaa pöytään

Ja mikä oli sitten lopputulos? Voittajakeitto sai kaksi ääntä enemmän kuin toiseksi tullut jauhelihakeitto. Joten 11. marraskuuta vapaaehtoiset sopankeittäjät valmistavat perhekerholounaaksi kalakeittoa. Silloin saamme myös vieraita Pälkäneen VPK.sta ja pääsemme tutustumaan paloautoon. Jauhelihakeittoa ja kinkkukeittoa tarjotaan sitten seuraavissa keittokerhoissa.