Keittovaalit: Äänestysprosentti nousi lähelle sataa

Perhekerhon lapsetkin äänestivät

Lasten vaaleissa äänestysprosentti nousi lähelle sataa.

Pälkäneen seurakuntatalolla riitti vipinää viime viikon tiistaina. Eteinen täyttyi lapsista ja aikuisista, kun seurakuntavaalien ennakkoäänestys alkoi aamulla kymmeneltä. Vanhempien äänestäessä virallisesti oli salin puolelle viritetty lasten oma äänestyspaikka.

Vaikka perhekerhon lapset antavatkin äänensä raikua joka kerhossa, saivat he nyt opetella ihan oikeaa äänestystä. Idean äänestyksen järjestämisestä keksi seurakunnan talouspäällikkö Kristel Muru-Tanila ja luvan sen järjestämiseen antoi kirkkoherra Jari Kemppainen. Kyseessä oli siis ihan oikea äänestys.

Lastenohjaajat päättivät äänestysaiheeksi seuraavan keittolounaan valinnan. Vaihtoehtoja oli kolme: 1) kalakeitto, 2) jauhelihakeitto ja 3) kinkkukeitto. Vaalitoimitsija Jaana Mäki-Mantila jakoi lapsille äänestyslippuja, jonka jälkeen lapset aikuisten avustuksella menivät äänestyskoppiin ja valitsivat kolmesta vaihtoehdosta itselleen sopivimman ja merkitsivät sen lappuun.

Tämän jälkeen lapset tulivat uudestaan vaalitoimitsijan luokse, missä äänestyslappu leimattiin enkelileimalla. Lopuksi koitti tarkkuutta vaativa äänestyslapun tiputtaminen äänestyslaatikkoon, aivan kuten aikuisten vaaleissakin tehdään.

Vaikea valinta.

Ilmassa oli oikeata äänestysintoa ja äänestysprosentti nousikin lähes sataan prosenttiin. Lapset ja vanhemmat olivat tyytyväisiä, kun lapset huomioitiin. Tärkeää oli, että jokainen sai kokemuksen siitä, että kaikkien, myös lasten, mielipide on arvokas ja äänestämällä voi oikeasti vaikuttaa asioihin.

 

Kalaa pöytään

Ja mikä oli sitten lopputulos? Voittajakeitto sai kaksi ääntä enemmän kuin toiseksi tullut jauhelihakeitto. Joten 11. marraskuuta vapaaehtoiset sopankeittäjät valmistavat perhekerholounaaksi kalakeittoa. Silloin saamme myös vieraita Pälkäneen VPK.sta ja pääsemme tutustumaan paloautoon. Jauhelihakeittoa ja kinkkukeittoa tarjotaan sitten seuraavissa keittokerhoissa.

 

 

Perhekerho on kohtauspaikka

”Perhekerho on monimuotoinen lasten ja heidän läheistensä kohtauspaikka. Vanhempi, myös isovanhempi tai perhepäivähoitaja, voi osallistua kerhoon lapsen kanssa. Perhekerho sisältää yhteisen kirkkohetken, erilaista tekemistä tai teemojen käsittelyä sekä yhdessä olemista samassa elämäntilanteessa olevien kanssa.” (Lapsi on osallinen. Kirkon varhaiskasvatuksen kehittämisasiakirja.)

”Kirkon varhaiskasvatuksessa kunnioitetaan perheen todellisuutta ja eri-ikäisten perheenjäsenten tarpeita. Seurakunnan toimintaa suunnitellaan niin, että lapset ja perheet voivat mielipiteillään vaikuttaa ja osallistua siihen.” (Lapset seurakuntalaisena)

Pälkäneen perhekerhot aloitetaan hartaushetkellä. Tämän jälkeen lapsilla on mahdollisuus askarteluun, lauluun ja leikkiin. Perhekerhon lopuksi on joko kaksi euroa perheeltä maksava keittolounas tai kahvi- ja mehutarjoilu. Perhekerhoihin ei tarvitse ilmoittautua.

Viime vuonna Pälkäneellä aloitettiin myös iltaperhekerho, joka pidetään pari kertaa syksyllä ja keväällä. Siihen pääsevät osallistuman myös ne perheet, jotka eivät esimerkiksi työn vuoksi pysty aamupäivän perhekerhoon tulemaan. Seuraava iltaperhekerho on keskiviikkona 19.11. klo 18–19.30 Pälkäneen seurakuntatalossa. Silloin kerhossa vietetään Lasten päivän juhlaa naamiaisten merkeissä.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?