Operaatio Joulun Lapsi: Lahjat Romanian ja Moldovan lapsille pakataan talkoilla ensi maanantaina

Täytä kenkälaatikko jouluilolla

Joulu alkaa Joulun Lapsesta. Tarvikkeita ja paketteja tuodaan koko ajan lisää, näyttää lähetyssihteeri Paula Eloranta.

Pälkäneen seurakunnan Operaatio Joulun Lapsi -paketointitalkoot pidetään maanantaina 10.11. alkaen kello 10 Pälkäneen seurakuntatalossa. Talkoita jatketaan

Operaatio Joulun Lapsesta kertovassa esitteessä on viime marraskuussa Pälkäneellä otettu kuva, jossa valmiita joulupaketteja pakataan autoon.

noin kello 16:een tai niin kauan kuin työtä riittää.

Keräykseen voi antaa tavara- tai rahalahjoja tai pakata valmiin kenkälaatikkopaketin. Lahjat on toimitettava perille diakoniatoimistoon tai muuten seurakuntatalolle talkoopäivään mennessä.

Tehdään yhdessä -piiri osallistuu talkoisiin, ja kello 13 lähetysdiakoniapiirissä diakonissa Virpi Kangasniemi kertoo Joulun Lapsi -keräyksestä.

Operaatio Joulu Lapsi on kansainvälinen hyväntekeväisyyskeräys, jonka Suomessa organisoi Patmos Lähetyssäätiö. Keräyksen kautta miljoonat köyhät lapset eri puolilla maailmaa saavat ainoan joululahjansa. Pälkäneen seurakunnassa saatiin viime vuonna kokoon noin 200 joulupakettia.

Suomen erityiskohteena vuonna 2014 ovat Romanian kylien ja Moldovan tubilaitosten lapset sekä juutalaislapset. Suomesta lähetetyt joululahjat viedään perille asti suomalaisvoimin suoraan lapsille, eikä jätetä kohdemaassa välivarastoihin säilytykseen.

Joulun Lapsi -keräykseen voi osallistua myös netissä joko lahjoittamalla rahaa tai laatimalla virtuaalipaketin. Ohjeet löytyvät Operaatio Joulun Lapsen omilta sivuilta osoitteesta www.joulunlapsi.fi.

Pälkäneellä operaatiota johtaa diakonissa Virpi Kangasniemi, jolta voi kysyä lisäteitoja (040 7120567 tai virpi.kangasniemi@evl.fi).

 

 

Pakkaa näin:

 

Pälkäneen seurakuntatalosta saa ilmaisen kenkälaatikkoaihion. Myös omaa joulupaperilla päällystettyä keskikokoista kenkälaatikkoa voi käyttää.

Laadi lahja tytölle tai pojalle, ikäryhmille 2–4, 5–9 tai 10–14. Merkitse tiedot laatikkoon tai laita ne sen mukaan. Talkoolaiset viimeistelevät kaikki paketit nimiliuskalla, ellei niissä ole sitä valmiina.

Jokaisesta laatikosta pitää löytyä ikäryhmän mukaan lelu tai leluja, askartelu- tai koulutarvikkeita, sekä esimerkiksi ilman paristoja toimiva taskulamppu tai taskulaskin, palapeli, värityskirja, hyppynaru tai muuta vastaavaa. Jokaiseen lahjaan kuuluvat pipo, käsineet ja villasukat sekä pitkähihainen t-paita ja pyjama sekä muita pieniä vaatteita, jotka mahtuvat muun ohessa kenkälaatikkoon. Lisäksi pakataan palasaippua, hiusharja tai kampa, hammasharja ja -tahna sekä hedelmämakeispussi.

Paketissa ei saa olla sotaan, väkivaltaan tai taikuuteen liittyviä vaatteita tai esineitä, käytettyjä vaatteita, ruokatarvikkeita, suklaata, irtokarkkeja, kynttilöitä, lasitavaraa, saksia, pelikortteja tai rahaa. Patmos-säätiö tarkastaa kaikki paketit.

Kaikkien lahjatavaroiden on oltava uusia. Mitä tahansa yksittäisiä lahjaksi sopivia tarvikkeita voi lahjoittaa, sillä pakettitalkoissa kootaan paketteja ja lahjoitusrahoilla taas voidaan hankkia sellaista, mitä on liian vähän.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?