Lähetys ja diakonia: Adventtimyyjäiset tehdään yhdessä kymmenien käsiparien voimin

 

Enkelin ja joulupossun kolme sanomaa

Raija Kallio (vasemmalla9, Aira Rauas ja Terttu Luukkala antoivat puikkojen ja virkkuukoukkujen suihikia, kun aikaa myyjäisiin oli enää runsas viikko.

Pälkäneen seurakunnan Tehdään yhdessä -piiri on valmistellut joulua elokuusta asti, ainakin mitä tulee perinteikkäiden Adventtimyyjäisten myyntituotteisiin.

Paula Elorannan suunnittemat possu- ja enkeliheijastimet ovat Adventtimyyjäisten uutuuksia.

Tehdään yhdessä kokoontuu maanantaisin sillä kokoonpanolla, mikä kulloinkin syntyy. Parhaimmillaan koolla on tänä syksynä ollut 38 erilaista ja eri-ikäistä kädentaitajaa.

Osa käy joka viikko, osa tekee tuotteita enimmäkseen kotona, mutta kaikilla on sama päämäärä: hyväntekeväisyysmyyjäisiin pitää saada tarpeeksi paljon kaunista, hauskaa, lämmittävää ja maukasta myytävää.

Lähetyssihteeri Paula ”Papu” Eloranta ei uskalla ryhtyä arvailemaan, montako ristipistoa hän on ommellut joulukorttien ja tulitikkulaatikoiden koristeeksi. Riittävän monta kuitenkin, että toisilla riittää askarreltavaa.

– Tätä se tehdään yhdessä tarkoittaa, Pirjo Tukiainen huomauttaa leikatessaan ja liimatessaan Papun pikkuruisia ristipistotöitä paikoilleen.

Pitkän rupeaman hän on valmistanut jouluseimen lampaita, mutta lauma on jo tältä vuodelta koossa.

Myyjäisten tuotevalikoimaan kuuluu monenlaisia käsitöitä, kakkuja ja pikkuleipiä, seimen hahmoja, tonttuja, piimälimppuja. Oheisohjelmassa ovat ainakin kahvio, arpajaiset ja lapsille yllätysten tongintaa taskuista.

Joka vuosi joukossa on muutama uutuus, kuten tänä vuonna enkeli- ja joulupossuheijastimet.

Adventtimyyjäisten tuotto käytetään avustustyössä ulkomaisissa lähetyskohteissa tai kotimaan vähäosaisten auttamiseen diakonian kautta. Niinpä joulupossuilla ja enkeleillä on tavallaan kolme sanomaa: ne tuovat koristeina jouluiloa, lisäävät turvaa pimeässä liikkuville ja lievittävät kärsimystä jossain päin maailmaa.

Pälkäneen seurakunnan lähetys- ja diakoniatyön Adventtimyyjäiset pidetään pikkujouluaattona, lauantaina 29.11. kello 10 Pälkäneen seurakuntatalossa.

Leena Turto esittelee Kirsi Urkon valmistamia kangasakasseja, joissa vanhat pitsi- ja ristipistoliinat ovat löytäneet uuden paikan.

Pirjo Tukiainen koristelee tuliktikkulaatikoita ristipistotöillä.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?