Kittilän sooloalbumi tulossa alkuvuodesta

Ilmeet sen kertovat. Ilmeisen tyytyväisenä aikaansaannoksiaan kuuntelevat Rami Hänninen (vasemmalla), Jukka Kittilä, Heikki Sandren ja Juho Kulmala.

Pitkäaikainen haave oman levyn tekemisestä sai pälkäneläisen Jukka Kittilän mielessä uutta potkua, kun hän pääsi 50-vuotisjuhlissaan lavalle Varjokuva-yhtyeen kanssa. Liekkiä ei enää saanut taltutettua kuin ryhtymällä tuumasta toimeen.

Vajaassa kahdessa kuukaudessa asiat etenivät niin, että menneellä viikolla levyn pohjia eli rumpu- ja basso-osuuksia taltioitiin Ruokolan kartanoon pystytetyssä studiotilassa. Lähempi tarkastelu osoitti, että Niitty-Seppälän isäntä oli päässyt vähintään vertaiseensa seuraan.

Pari päivää kestäneessä äänitysrupeamassa rumpuja paukutti pitkäaikainen Agents-yhtyeen kannuttaja Heikki Sandrén ja basson kaulaa hipelöi Varjokuvassa soittava Juho Kulmala. Äänittäjänä ja sessiokitaristina hääri niin ikään Varjokuvan pälkäneläisjäsen Rami Hänninen.

—Tuli tilaisuus saada ammattimiehiä mukaan, kun Ramilla on yhteyksiä joka puolelle. Hän kysyi, kelpaisiko minulle Sandrén rumpuihin, eikä tullut mieleen kieltäytyä, selvitti Kittilä kovan kokoonpanon taustaa.

Äänityksissä ei kauaa nokka tuhissut, kun ammattimiehet olivat asialla. Parissa päivässä syntyivät pohjat 14 kappaleeseen. Kitara- ja lauluosuuksia on tarkoitus tehdä myöhemmin Hännisen kotistudiolla, mutta taustoihin haettiin tarkoituksella autenttista vanhan talon pehmeää soundia, joka on tärkeä eritoten rumpujen äänittämisessä.

—Kiitos Heikki Reskolan pääsimme tänne, missä on sopiva akustiikka lähes valmiina. Ei tarvitse tehdä suuria töitä kaikujen vaimentamiseksi, Kittilä kiitteli talon omistajaa.

—Moni haaveilee levyttämisestä tällaisessa paikassa. Saa tehdä rauhassa ilman hoputtavia kellokalleja, kehui Sandrénkin idyllistä paikkaa.

Levylle valitut kappaleet Kittilä haluaa pitää vielä julkisuudelta piilossa. Salaisuuden verhoa raotettiin sentään hivenen tyylivalintojen osalta.

—Aiemmin olen levyttänyt lähinnä instrumentaalimusaa, mutta tästä tulee pääosin laululevy. Painotus on 50-luvun rock´n´rollissa, mutta sekaan voi lipsua hempeätä teinipoppiakin. Sellaista mitä aikuinen mies ei saisi enää laulaakaan, mies virnuili.

Kittilää paremmin tuntevat saattavat epäillä, että levylle päätyy myös Elviksen repertuaaria. Laulukieli on enimmäkseen englanti, mukana on vain pari suomenkielistä kappaletta.

—Itsestä tuntuu, että ne suomenkieliset istuvat suuhuni huonoimmin.

Alkuvuodesta myyntiin ehtivällä levyllä kuullaan Kittilän ohella muitakin laulajia. Essi Leppäkoski on lupautunut solistiksi pariin kappaleeseen ja doo-wop -meiningillä soppaa tulevat maustamaan Hyvät naiset ja herrat -lauluyhtyeen jäsenet.