Luja-Lukko myötätuulessa

Ville Mattilalla ja muilla Luja-Lukon pelaajilla on ollut viime aikoina runsaasti aihetta voitonriemuun.

Luja-Lukon lentopallojoukkue seilaa vahvassa myötätuulessa kolmossarjassa. Joukkue nappasi kauden viidennestä pelistään jo neljännen voiton kaadettuaan vieraissa Lempäälän Kisan. Yksi pälkäneläisten päävastustajista kaatui erin 1–3 (23–25, 23–25, 25–20, 22–25) tasaisessa taistossa. Luja-Lukko pystyi säilyttämään tasonsa läpi koko pelin, eikä joukkue lannistunut vaikeilla hetkillä, kuten toisen erän alussa 6–0-tappioasemasta tai kolmannen erän karkaamisesta kotijoukkueelle.

– Mitään erikoista ei mielestäni erässä tehty väärin, pallo sattui vain pomppimaan Lempäälän hyväksi, valmentaja Marko Pajunen arvioi ottelun jälkeen.

Tasaisesta suorittamisesta huolimatta erityisesti avauserä oli pälkäneläisittäin mainio suoritus, vaikka syöttöpeli ontuikin. Pelin loppua kohden sekin alkoi kuitenkin kulkea koko ajan paremmin.

Sairastuvalta palannut Joni Veripää istutettiin liberon tontille, jolla hän esiintyikin vakuuttavasti ja oli yksi kentän kiistattomia hahmoja. Liberopelin suhteen joukkueella ei näytä olevan kuin positiivinen ongelma; pelipaikalla ovat vakuuttaneet pärjäävänsä Veripään lisäksi myös ainakin Joni ja Jani Sokka.

Kisaa vastaan onnistuivat erinomaisesti myös Krister Hentilä ja Topias Koukkula.

Usein LeKi on ollut Luja-Lukolle vaikea pala purtavaksi, ja tärkeän vierasvoiton myötä asetelmat 5. joulukuuta Pälkäneellä pelattavaan seuraavaan kohtaamiseen ovatkin erittäin kiintoisat. Kisa-ottelua ennen Vilppulan Tähden pehmittäneet pälkäneläiset ovat sarjakärjessä ja Lempäälä toisena.