C-tytöillä kovat vastukset

Luja-Lukon C-tyttöjen syksyn kovin tasonmittaus oli Kouvot-turnaus, jossa mukana olivat omassa sarjassaan myös Minipojat. Luja-Lukon tytöt ovat pärjänneet omassa kakkosdivisioonan lohkossaan tuloksellisesti hyvin, mutta nyt oli tulossa vastaan pelkkiä omien alueidensa ykkösdivisioonajoukkueita.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui Wartti Basket Helsingistä. Pelitempo oli heti aivan eri tasolla kuin mihin pälkäneläiset olivat kakkosdivisioonassa tottuneet, ja ensimmäinen jakso meni Wartille 9–4. Parin seuraavan jakson aikana Luja-Lukko nousi kuitenkin mukavasti peliin mukaan, ja kolmen jakson jälkeen pälkäneläiset jo johtivat peliä 22–20. Neljännellä jaksolla Luja-Lukolta mureni ensin fysiikka ja perään päänuppi, ja voitto meni selkeästi Wartille 36–22.

Toisessa ottelussa Luja-Lukko kohtasi Wartin selkeästi voittaneen ToPoLa:n Helsingistä. Joukkue ei ollut Luja-Lukkoa juurikaan pidempi tai teknisesti edellä, mutta heidän esittelemänsä fyysinen kovuus oli pälkäneläisille aivan uusi tuttavuus. Kun Luja-Lukon Roosa Taipale oli pelistä loukkaantuneena pois, jäi Luja-Lukko sivusta seuraajan tai ainakin oppilaan rooliin pistein 41–12.

Kolmannessa pelissä vastaan tuli Kotkasta Peli-Karhut, jonka Luja-Lukko oli voittanut parilla pisteellä aiemmin syksyllä Delfin-turnauksessa. Peli oli alusta loppuun tarkkaa puolustuspeliä, ja pälkäneläisille korien tekeminen tuntui tuskastuttavan hankalalta. Joukkueen onneksi Axa Niemi oli hyvällä heittopäällä, ja samoin Ida Östringin ennakkoluulottomat ajot toivat hyvää tulosta. Turnauksen ensimmäinen pälkäneläisvoitto kirjattiinkin lukemin 20–17.

Viimeisessä pelissä pälkäneläisjoukkue kohtasi Loimaan Korikonkarit. Alun perin kymmenen pelaajan joukkue oli tässä vaiheessa kutistunut jo seitsemään pelaajaan. Sekä fyysinen että etenkin henkinen väsymys alkoi ymmärrettävästi näkyä. Vastuuta siirreltiin hyökkäyspäässä, joskin puolustuspeli toimi vähintään kohtalaisesti. Ensimmäinen puoliaika meni 14–3 Loimaalle, ja Luja-Lukon ensimmäinen pelitilannekori syntyi vasta kolmannen jakson puolivälin jälkeen. Pelin lopun pälkäneläiset pelasivat kuitenkin ihan mukavasti, ja näin lopputulos kohtuullinen 24–14 Loimaalle.

Luja-Lukon lopullinen sijoitus turnauksessa oli kymmenes. Vahvimmin vastustajien fyysisyyteen pystyivät turnauksessa vastaamaan Emilia Ingman, Roosa Taipale ja Milla Motin. 2003 syntyneet minityttömme Hanna Hirvonen ja Ida Östring pelasivat erinomaisen turnauksen. Mitään ei pari vuotta vanhemmilta saa kuitenkaan ilmaiseksi, joten palkkapäivä on varmasti tuonnempana. Joukkue sai turnauksessa luotua ilahduttavan hyvin heittopaikkoja, joista Axa Niemi onnistui erinomaisesti.