Kolmikko päätyi eri lajeihin ja suuntiin

 

Aaro Aho otti kesän suunnistuskisoista kaksi SM-mitalia ja koululiikuntaliiton mestaruuskisojen hopeaa.

Aaro Aho, Olli-Oskari Suonmaa ja Erkki Ojala kuuluvat jo vakiovieraisiin, kun Pälkäne kutsuu parhaat urheilijansa palkittavaksi. 15-vuotias kolmikko aloitteli urheilu-uraansa Pälkäneellä samoilla yleisurheilukentillä ja -leireillä. Yleisurheilun rinnalla Aho ja Suonmaa pelasivat kotikylän seurassa salibandya, Ojala koripalloa.

Vuosien varrella Luja-Lukon kasvatit ovat päätyneet kolmeen eri suuntaan ja kolmen eri lajin pariin. Valkeakosken Hakan riveissä suunnistava Aho menestyy myös hiihdossa. Nopeuttaan hän ylläpitää tutussa kaveriporukassa, sillä Aho pelaa edelleen salibandya SB Lujan B-junnujoukkueessa.

Olli-Oskari Suonmaa ja Erkki Ojala palkittiin yleisurheilusaavutuksistaan, mutta he panostavat ainakin yhtä paljon salibandyyn ja koripalloon.

Suonmaan harrastukset keskittyvät Hämeenlinnaan, jossa hän pelaa Steelersin C-poikien SM-sarjajoukkueessa ja yleisurheilee Tarmon väreissä.

Ojala puolestaan edustaa sekä yleisurheilussa että koripallossa Tampereen Pyrintöä, kun Pälkäneeltä ei enää löytynyt riittävästi pelaajia koripallon B-junnujoukkueeseen.

 

Aaro Aho.

Tavoitteena hiihtosuunnistuksen EM-kisat

Aaro Aho keräsi vuonna 2014 komean mitaliputken suunnistuskisoista. Kesän paras saavutus oli sprintin SM-hopea 15-vuotiaiden sarjassa. Lisäksi pälkäneläinen oli ikäluokkansa kakkonen kauden päätteeksi kisatussa erikoispitkän matkan SM-kisassa.

– Yhteislähtökisa on kuitenkin yhtä paljon juoksu- kuin suunnistuskisa, Aho perustelee sprinttimitalin isompaa arvostusta.

Menestyksekäs suunnistuskausi kertoo siitä, että sekä pää että suorituskyky olivat kunnossa. Fysiikkaansa Aho ylläpitää leipälajin lisäksi salibandykaukalossa ja hiihtoladuilla. Talven tavoitteisiin kuuluvat hiihtosuunnistuksen EM-kisat.

– Ensimmäinen katsastuskisa Ylläksellä meni ihan hyvin. Mutta eteläänkin saisi tulla lunta, jotta pääsisi treenaamaan ja kisaamaan suksilla. Alkukauden ajan olen kiertänyt 1,35 kilometrin tykkilumilenkkiä Valkeakoskella.

Aho opiskelee Tampereella Sammon urheilulukion suunnistuslinjalla. Se on tuonut arkeen säännölliset aamutreenit.

– Urheilulukiossa suhtaudutaan ymmärtäväisesti myös leiri- ja kisamatkoihin, Aho kiittelee.

 

Olli-Oskari Suonmaa.

Suonmaa sai kutsun talenttileirille

Olli-Oskari Suonmaa hyppäsi kesällä 15-vuotiaiden SM-kisoissa korkeuskisan seitsemänneksi. Parikisassa hänet palkittiin Suomen mestaruudella.

Kauden toinen SM-mitali tuli salibandysta. Suonmaa pelaa laitahyökkääjänä C-poikien SM-hopeaa napanneessa Steelersissä. Kauden päätteeksi pälkäneläinen sai kutsun talenttileirille, josta valitaan ikäluokan maajoukkue.

Steelers-miehistö pysyi tälle kaudelle pääosin kasassa, ja myös peli on kulkenut. Vain kaksi tappiota syyskaudella kärsinyt joukkue lähti SM-sarjan joulutauolle jaetulla kärkipaikalla.

Suonmaa aikoo kulkemista vähentääkseen hakeutua Hämeenlinnan lyseon urheilulinjalle.

– Salibandytreenit ovat Hämeenlinnassa kolmesti viikossa ja yleisurheilutreenit kerran viikossa.

 

Erkki Ojala on parannellut selkäänsä

Kolmiloikan parikisassa 15-vuotiaiden Suomen mestaruuden Tampereen Pyrinnölle tuoneen Erkki Ojalan talvi on kulunut selkää parannellessa.

– SM-kisojen pituuskisa oli kauden kehnoin suoritus. Jälkikäteen selvisi, että selässä olikin rasitusvamma.

Vaivan vuoksi Ojala on pysynyt sivussa sekä Pyrinnön yleisurheilutreeneistä että B-poikien ykkösdivarin koripallojoukkueesta.

– Talvella olisi tarkoitus käydä sen verran Pirkkahallissa hyppäämässä, että uskaltaisi lähteä SM-hallikisoihin, Ojala sanoo.

Pälkäneen vapaa-aikalautakunta palkitsee stipendillä alle 35-vuotiaita SM-tason urheilijoita. Viime vuosina suuri osa palkituista on Ahon, Suonmaan ja Ojalan tapaan edustanut naapurikaupunkien isompia seuroja.