Spektaakkeli sekoitti kotijoukkueen päät

Pälkäneen Luja-Lukon Asko Niemi luovutti lasten osaston hyväksi kerätyn 1160 euron shekin lastenortopedi Frederick Weitzille. Lahjoitusta vastaanottamassa myös Weitzin lapset Aleksi ja Anni.
Pirkkala sai käsiä tielle, kun pallo pelattiin kerta toisensa jälkeen Joni Sokalle.

Pälkäneen Luja-Lukon lentopallomiehet eivät päässeet koripallo- ja salibandymiesten tapaan juhlimaan sarjanousua viimeisessä kotiottelussaan. Päätöspeliin rakennettu spektaakkeli sekoitti kotijoukkueen päät ja tarkemmin pelannut Pirkkala vei virheiden sävyttämän ottelun.

Kentällä ei ollut havaittavissa nousukiimaa, vaikka Luja-Lukolla oli mahdollisuus varmistaa nousu kakkoseen lähes täyden kotikatsomon edessä.

Pälkäneen parhaana palkittu Ville Mattila pelasi tasollaan. Kapteeni otti arvokkaita torjuntapisteitä ja hoiti tonttinsa ammattimiehen tapaan. Lyöntipelissä päävastuun kantoi junnuosasto Tomi Perkiön ja Joni Sokan johdolla. Samaa kaavaa toistavat hyökkäykset oli kuitenkin helppo lukea ja Pirkkala sai kerättyä eteen käsiä.

Paelkaene Garden ei syttynyt maineensa veroiseen perjantai-illan huumaan, vaan yleisö keskittyi kuuntelemaan kuuluttaja Ilkka Nykäsen hulvattomia juttuja. Samettiäänisen moottoriturvan sanataide oli sukua Luja-Lukon otteluselostuksille. Aina kun mies mainitsi pelaajan nimen, hihasta löytyi uusi lempinimi tai luonnehdinta, joka perustui väljästi esityksiin kentällä tai jälkipeleissä.

Pirkkalan 3–1 voitto oli ansaittu. Pälkäne ei onnistunut hyödyntämään kotiyleisön tukea eikä matalan kotisalin etua. Vaihdosta sisään tullut Kimmo Lehtelä piristi kotijoukkueen peliä hetkeksi, mutta penkiltä olisi pitänyt löytyä enemmän vahvistuksia, jotta ottelu olisi saatu käännettyä.

Voittonsa ansiosta sarjakolmonen Pirkkala säilytti mahdollisuuden kivuta Pälkäneen ohi toiselle nousijan paikalle. Nousu kakkossarjaan on silti Pälkäneellä vielä omissa käsissä. Vaikka Pirkkala voittaisi molemmat jäljellä olevat ottelunsa, se pysyy takana, jos Luja-Lukko ottaa pisteet Vilppulalta torstai-illan päätösottelussa Mäntässä.

 

Jopa Sammelvuo mukana talkoissa

Petri Hilden kertoi Tuomas Alatalolle, miten lentopalloa pelataan.

Pelaajien lisäksi myös katsojien päähuomio oli pelin ulkopuolisissa tapahtumissa, sillä viimeisen kotiottelun pääsymaksut sekä kahvion ja arpajaisten tuotto luovutettiin Tampereen yliopistollisen sairaalan lasten osastolle. Lämmin auttamishalu tarttui katsojiin, jotka ylittivät budjettinsa, kun arpamyyjien niukoissa asuissa ei ollut vaihtorahataskuja.

Avustuspottiin oli kertynyt kelpo summa jo ennen ottelua, sillä lentopalloväki eri puolilta Suomea oli hengessä mukana. Jopa liigaseurat tukivat pienen maalaisseuran ponnistusta, ja suurin henkilölahjoittaja oli miesten maajoukkueen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo.

LP Kangasalan naisten päävalmentaja Tuomas Alatalo ei tyytynyt etälahjoitukseen, vaan saapui paikalle seuraamaan ottelua. Mies sai Petri Hildeniltä kasan vinkkejä, joiden turvin Kangasalan naiset voivat jatkaa ihmetekojaan ja kukistaa ennakkosuosikki LP Viestin finaaleissa.

Pirjo Pollari, Elina Vahlroos ja Jenni Kortetjärvi kauppasivat hyväntekeväisyysarpoja, ja kuuluttaja Ilkka Nykänen pääsi tauolla arpomaan arvokkaita palkintoja katsojien kesken.

1160 euron lahjashekin vastaanottanut Tampereen yliopistollisen keskussairaalan lastenortopedi Frederick Weitz oli Pälkäneen lentopalloilijoiden tempauksesta otettu. Lahjasumma käytetään lasten virkistykseen, johon budjettirahoista ei tahdo riittää varoja.

– On hienoa, että lastenosastoille löytyy tukijoita. Avustusten turvin pystytään tekemään pieniä hankintoja, joihin ei muuten olisi varaa. Niistä on paljon iloa pienille potilaille, jotka voivat joutua olemaan pitkään sairaalassa raskaiden hoitojaksojen vuoksi, Frederick Weitz kiitteli lentopalloväkeä.

 

Lentopallon kolmossarja

Luja-Lukko – Pirkkalan Viri 1–3

Leki 2 16 9 6 0 1 39
PäLu 17 10 1 2 4 34
PirVi 16 8 2 2 4 30
AitRi 2 16 7 0 5 4 26
YLE-75 17 4 3 1 9 19
VilTä 15 1 3 3 8 12
Kajastus 15 1 1 3 10 8