Ympäristöviikko: Pälkäneen siivoustalkoissa kylät ja yhdistykset ovat omatoimisia

Vapun jälkeinen tiistai on suurin siivouspäivä

Pian on aika siivota kotipihojen lisäksi yleiset alueet kesäkuntoon.

Pälkäneen ympäristöviikko on tänä vuonna toukokuun ensimmäinen, eli se alkaa heti vapun jälkeen. Pälkäneen perinteikäs yhteinen siivouspäivä on tiistai 5. toukokuuta, mutta jokainen ryhmä voi järjestää siivouksen sille sopivana ajankohtana. Siivous- ja haravointitalkoot onkin monissa pakoissa jo aloitettu.

Ympäristöviikon järjestelyissä ovat mukana Pälkäne-Seura ja kunta yhdessä.

Kunta toimittaa siirtolavat Pakanrantaan, Vanhan hautausmaan portille ja Nuijalle torstaina 30.4. ja ne ovat paikoillaan seuraavaan perjantaihin, eli 8.5. asti. Siivousryhmät voivat hakea Pälkäneen Rautiasta jätesäkkirullia kunnan laskuun. Ne on tarkoitettu maatumattomille roskille, joita puhdistetaan yleisiltä alueilta – ei siis kotitalous- eikä haravointiroskille.

Onkkaalan alueella säkit saa jättää tien varteen, mistä ne korjataan kunnan toimesta pois.Sivukylien siivousryhmät huolehtivat itse jätesäkkien kuljetuksesta kuten aikaisempinakin vuosina. Eväskassien jakoa ei tänä vuonna ole.

Koulut voivat järjestää siivoukset sopivaksi katsomanaan päivänä ja hoitaa vastuualueet kuten ennenkin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?