Perhekerhoissa kerhoilevat kaikenikäiset

Syksyn myötä kerhokausi on taas alkanut perhekerhoissakin. Perhekerhot ovat yksi suosituimmista seurakunnan toimintamuodoista ja tavoittavat suuren määrän lapsiperheitä. Lapset ja kotivanhemmat, hoitotädit ja isovanhemmat saavat kerhossa seuraa ja vertaistukea, virikkeitä ja vaihtelua päiväohjelmaansa. Perhekerhoissa on pieni hartaushetki, askartelua, yhdessäoloa sekä ohjattua ja vapaata leikkiä.

Pälkäneen seurakunnassa kokoontuu viikoittain kolme perhekerhoa, joihin voi osallistua ilman ilmoittautumista sen mukaan kuinka itselle sopii. Kerhot alkavat kello 10 tiistaisin Pälkäneen seurakuntatalolla, keskiviikkoisin Luopioisissa seurakuntakeskuksen alakerrassa ja torstaisin Aitoon Pysäkillä.

Pälkäneen ja Luopioisten kerhoissa on tarjolla vapaaehtoisten keittämä keittolounas kahden euron perhehintaan. Aitoon kerhossa tarjolla on kahvit ja mehut. Suosituin kerhoista on Pälkäneen perhekerho, jossa onkin nyt otettu lisätilaa käyttöön.

Pienten vauvojen kanssa olevat vanhemmat voivat kokoontua ”olkkarin” puolella rauhallisemmassa tunnelmassa sillä aikaa, kun isommat askartelevat ja leikkivät kerhohuoneen puolella. Luopioisten perhekerhossa eletään hiljaisempaa kautta ja kerhon lopettamista joudutaan harkitsemaan, jos syyslomaan mennessä ei uusia kerholaisia tule toimintaan mukaan.

Syksyn aikana järjestetään Pälkäneen seurakuntatalolla kaksi iltaperhekerhoa, jolloin myös työssäkäyvillä vanhemmilla ja jo eskari- ja kouluikäisilläkin lapsilla on mahdollisuus päästä kerhoilemaan. Ensimmäinen iltaperhekerho on torstaina 24.9. kello 18–19.30. Illan aiheena on Nalleseikkailu. Oman nallen kanssa pääsee askartelemaan, leikkimään, kiertämään nallepolkua ja hiljentymään iltahartauteen. Kerho alkaa ruokailulla. Seuraava iltaperhekerho on marraskuun 12. päivä.

Pälkäneen perhekerhossa työskentelevät lapsityönohjaaja Marja Lepistö, lastenohjaaja Jaana Mäki-Mantila ja diakoni Päivi Giren sekä vierailijoina nähdään muitakin seurakunnan työntekijöitä ja mielenkiintoisia henkilöitä.