Sarjat käynnistyvät

Nilkkansa loukannut Jussi Romu joutuu seuraamaan ensimmäiset nelosdivarin pelit sivusta.
Nilkkansa loukannut Jussi Romu joutuu seuraamaan ensimmäiset nelosdivarin pelit sivusta.

Luja-Lukon edustusjoukkue nousi viime kauden päätteeksi koripallon nelosdivisioonaan. Miehet lähtevät puolustamaan sarjapaikkaa jokseenkin samalla ryhmällä, joka kauan tavoitellun nousun varmistikin.

Joukkueen kokeneesta kaartista Jukka Niemi ei enää jatka pelejä, mutta Tampereen suunnasta ollaan saamassa vahvistuksia.

Vaarallisen pienen kotikentän uhriksi joutunut Jussi Jokinen on kuntouttanut leikattua polveaan kesän ajan ja tehnyt jo paluun harjoituksiin. Jussi Romu sen sijaan teloi jalkansa kesän futispeleissä ja parantelee sen vuoksi nilkkaansa vielä ensimmäisten sarjakierrosten ajan.

Nelosdivisioonapaikan säilyttäminen olisi tulevaisuuden kannalta tärkeää. Junnuikäluokista kasvaa taitavia pelaajia, joista voitaisiin saada tulevina vuosina miesjoukkueeseen vahvistuksia. Korkeammille sarjaportaille eteneminen edellyttäisi myös paitsi kauan kaivattua liikuntahallia, sillä yhteiskoululla ei voida yläsarjoja pelata.

Miesten pelit alkavat ensi tiistaina vierasottelulla Raholan Pyrkivää vastaan. Ensimmäinen kotiottelu pelataan perjantaina 16.10. kello 18. Yhteiskoululle saapuu silloin Vehmaisten Urheilijat.

 

C-ikäiset vanhimpia junnuja

Pälkäneellä pelataan koripalloa jokseenkin kaikissa tyttö- ja poikaikäluokissa C-junnuihin saakka. B-junnuiässä pelaajat tahtovat loppua, ja harrastusta jatketaan naapurikaupunkien seuroissa.

12–14-vuotiaat C-tytöt tavoittelevat Raholan kanssa muodostetulla yhteisjoukkueella SM-sarjapaikkaa. C-pojat pelaavat kakkosdivisioonaa monesta ikäluokasta kootulla porukalla. Mukana on pari yli-ikäistä B-poikaa, kuusi oikeanikäistä C-poikaa sekä muutama minipoikavahvistus.

– Minipojat eivät ole isojen poikien peleissä niitä vastuunkantajia, vaan ennemminkin hakemassa kokemusta entistä kovemmista peleistä, Kimmo Ketola sanoo.

11-vuotiaat minipojat lähtevät ikäluokkansa ykkösdivisioonaan. Alun perin tavoitteena oli saada joukkue myös kakkosdivisioonaan. Kahden joukkueen kausi olisi kuitenkin 14 pelaajan ryhmälle liian raskas.

Minipoikien sarjapelit käynnistyivät maanantaina Nokian vieraana. Syksyn kotiturnaus on sunnuntaina 22. marraskuuta. Luja-Lukko kohtaa silloin Turun NMKY:n ja Uudenkaupungin Korihait.

7–10-vuotiaiden mikropoikien ikäluokka kutistui alle kymmeneen pelaajaan, kun aitoolaisvalmentaja Mikko Kihlström ja neljä pelaajaa siirtyi Kangasalle. Nuutti Normalan ja Kimmo Ketolan valmentamat mikropojat keskittyvät syyskauden ajan treenaamiseen ja pohtivat sarjapeleihin lähtemistä kevätkaudella.

 

Pallon kesytys alkaa jo ennen kouluikää

Tyttöjen puolella isoin joukkue on mikrotytössä. Kirsi Tuholan ja Kimmo Ketolan johdolla koristaitoja opettelee parikymmentä 7–10-vuotiasta pelaajan alkua.

Mikrotytöt ilmoittautuivat ikäluokan ykkösdivisioonaan. Se yhdistettiin kakkosdivisioonaan, koska joukkueita kertyi vain kolme. Pälkäne kuuluu sarjan kärkijoukkueisiin.

10–11-vuotiaille minitytöille ei saatu tälle kaudelle omaa joukkuetta. Nuoremmat minitytöt pelaavat yli-ikäisinä mikrotytöissä. Vanhemmat minit ovat siirtyneet naapuriseuroihin ja yksi pelaa poikkeusluvalla minipoikajoukkueessa.

Uusia pelaajia kasvatetaan pallokouluissa. Niitä vetävät alle kouluikäisille sekä Luja-Lukon koripallojaosto että MLL.

Luja-Lukolla pyörii pallokoulu Pälkäneellä ja Luopioisissa. Kostian koululla palloa kesyttävät 3–5-vuotiaat ja Luopioisten liikuntahallilla 3–6-vuotiaat. Mannerheimin Lastensuojeluliiton Pälkäneen yhdistyksellä on Kostian koululla pallokouluryhmät 3–4- ja 5–6-vuotiaille lapsille.