RaLuLu kukisti Forssan

RaLuLu:n heittopeli oli kipsissä. Poikkeuksellisesti nollille jäänyt Hanna Hirvonen korvasi tehottomuutensa tinkimättömällä puolustuksella.
RaLuLu:n heittopeli oli kipsissä. Poikkeuksellisesti nollille jäänyt Hanna Hirvonen korvasi tehottomuutensa tinkimättömällä puolustuksella.

RaLuLu jatkoi C-tyttöjen SM-karsintaa voitokkaasti. Raholan ja Pälkäneen 12–14-vuotiaista tyttökoripalloilijoista koottu yhdistelmäjoukkue kukisti karsintasarjan toisessa pelissä Forssan Basketin 53–36.

Forssan kenttä tarjosi melkoisen kontrastin avausottelun näyttämöön, Pälkäneen yhteiskoulun minisaliin. Feenix-areenalla riitti tilaa joka suuntaan ja kentän ympärillä levittäytyi valtava katsomo.

Kirkkaat valot tuntuivat sokaisevan Raholan ja Pälkäneen tytöt. Lämmittelykin oli vaikeaa, kun jännittyneet pelaajat päivittelivät upeita puitteita.

Edes tuomarin pilli ei herättänyt RaLuLu:a, vaan pelaajat harhailivat alkuminuutit kentällä eksyksissä. Neljän ensimmäisen minuutin aikana vieraat eivät onnistuneet tekemään yhtään pistettä. Vasta Elina Wahlgrenin ensimmäinen vapaaheittopiste helpotti hieman puristusta.

Jos heitto ei uppoa, pitää puolustaa senkin edestä

Forssalaisseuroista yhdistetty kotijoukkue lukeutuu karsintalohkon kärkikaartiin. Forssa Basket tarjosi vieraille ensimmäisen mittatikun siitä, millä tasolla pitää pelata, mikäli mielii jatkaa keväällä SM-sarjassa.

Alkujännityksestä toivuttuaan RaLuLu otti kuskin paikan ja pyöritti peliä ajoittain näyttävästi. Toisella jaksolla kahdeksan pisteen putki nosti vieraat selvään johtoon. Sen jälkeen voittajasta ei ollut enää epäselvyyttä.

Vaikka RaLuLu hallitsi kenttätapahtumia, ero ei venähtänyt missään vaiheessa isoksi, koska vieraat hassasivat valtavan määrän avopaikkoja. Heittokipsi henkilöityi Hanna Hirvosessa, joka pelasi poikkeuksellisesti nollapelin. Toisaalta hän osoitti arvonsa joukkueelle kahmimalla valtavan määrän levypalloja ja puolustamalla kuin muuri.

Pälkäneläispelaajista Elina Wahlgren ja Helmi Raivio hyödynsivät heittopaikkansa hyvällä prosentilla ja puolustivat esimerkillisesti. Emilia Ingman ei loistanut pistetilastossa, mutta tarkasti merkattu teki korinaluspelaaja teki toisille tilaa.

Ida Östring osoitti taktista kypsyyttä. Pelintekijä pystyi koko joukkueesta parhaiten toteuttamaan syksyn ajan harjoiteltua pelitapaa. Isommat ja fyysisemmät pelaajat paikkasivat taktiset kömmähdykset yksilöominaisuuksillaan.

 

Rahola- ja Pälkäne-kentälliset

Alkuhetkillä nukuksissa ollut Roosa Taipale tuli kuin uutena pelaajana kentälle pienen vaihtopenkkiherättelyn jälkeen.
Alkuhetkillä nukuksissa ollut Roosa Taipale tuli kuin uutena pelaajana kentälle pienen vaihtopenkkiherättelyn jälkeen.

Kovat vastustajat paljastavat, etteivät muutamat yhteisharjoitukset ja pelit ole hitsanneet yhdistelmäjoukkuetta yhteen. Se koostuu edelleen Pälkäneen ja Raholan tytöistä sekä kahdesta hieman erilaisesta tavasta pelata. Molemmat joukkueet ovat pelanneet pitkään omaa peliään, eikä valmentajakaksikko pysty kääntämään pelaajien ajatuksia hetkessä uuteen asentoon. Siksi kentälliset kootaan suosiolla Pälkäneen ja Raholan ytimen ympärille.

– Jos haettaisiin maksimaalista tulosta, niin ykkösviisikolla voitaisiin tehtailla isompi ero. Pitkän kauden aikana se kuitenkin kostautuisi. Tulemme tarvitsemaan kaikkia tyttöjä, Tomi Ingman sanoo.

Isompi rinki on hyväksi myös tähtipelaajille. Alkukauden onnistujiin lukeutuvaa Roosa Taipalettakin kutsui nopeasti vaihtopenkki, kun ajatukset eivät olleet Forssa-pelissä mukana. Muutaman minuutin herättelyn jälkeen kentälle palasi aivan eri pelaaja: alussa häneltä ei onnistunut mikään, uuden startin jälkeen kaikki.

Vaikkei Tomi Ingman voi olla peliin kaikilta osin tyytyväinen, joukkueen tasosta hän on hyvillään. Kokoa ja taitoa riittää niin paljon, että kärkivastustajatkin kaatuvat, vaikkei oikein kellään olisi huippupäivä.

– Joukkueesta löytyy hirveästi potentiaalia, Ingman hehkuttaa.

SM-karsinta jatkuu lauantaina 10.10. kello 10.30 Tesoman koululla Loimaan Korikonkareita vastaan. LoKoKo yllätti sarja-avauksessaan Pyrinnön kakkosjoukkueen, mutta hävisi toisella kierroksella BC Nokialle selvin lukemin.

Pälkäneen tytöillä on lauantaina kahden pelin päivä, sillä iltapäivällä alkaa myös B-tyttöjen ykkösdivisioona. Yhteiskoululla kello 15.30 pelattavassa avausottelussa kohdataan Salon Vilpas.