Altavastaaja KU-68 pisti vieraansa ahtaalle

KU-68:n ja Nousun peli oli tasaväkistä vääntöä. Ratkaisu jouduttiin hakemaan jatkoajalta asti.
KU-68:n ja Nousun peli oli tasaväkistä vääntöä. Ratkaisu jouduttiin hakemaan jatkoajalta asti.

Kangasalan Urheilijoiden miesten edustusjoukkue pisti Jyväskylän Nousun ahtaalle salibandyn Suomen cupin pelissä lauantaina. Nelosdivaria pelaava KU antautui kakkosdivisioonassa pelaaville vierailleen vasta jatkoajan jälkeen maalein 5–6 (2–0, 1–3, 2–2, 0–1).

Pitkäjärven liikuntahallilla pelattu ottelu oli alusta alkaen tasaista vääntöä. Ensimmäisessä erässä kotijoukkue karkasi jo 2–0 –johtoon Juha-Valtteri Ollikaisen ja Joni Rouhiaisen maaleilla. Toiseen erään Nousu löi isompaa vaihdetta silmään. Reilun parin minuutin pelin jälkeen Henri Forss survoi pallon maaliin, ja heti kohta perään vieraiden Alvar Mahlberg onnistui kahdesti. KU iski kuitenkin tasoihin ylivoimalla, kun Roope Jokisen laukaus painui Nousun maalia vartioineen Henri Koljosen selän taakse.

Jussi Toivonen ja Iiro Kinnunen iskivät vierailijat kolmannessa erässä jo kahden maalin johtoon, mutta KU ei suostunut luovuttamaan, ja Keijo Ilomäki kavensi lukemiksi 4–5 ajassa 51.00. Tasoitus nähtiin vajaa viisi minuuttia ennen päätössummeria, kun Juha-Valtteri Ollikainen teki ylivoimalla illan toisen osumansa.

Jussi Hietarannan ilme kertoo pettymyksestä niukasti hävityn pelin jälkeen.
Jussi Hietarannan ilme kertoo pettymyksestä niukasti hävityn pelin jälkeen. Kuva: Jani Oksanen

Ottelun ratkaisu syntyi jatkoajalla, kun Juuso Maijala tälläsi pallon kotijoukkueen maalia vartioineen Pirkka Määtän selän taakse ajassa 65.21. Näin Nousu jatkaa tietään cupissa ja kohtaa neljännellä kierroksella Divarissa pelaavan Lammin Salibandyn.

– Kyllä harmittaa, sillä pääsimme kuitenkin näin pitkälle. Hyvällä pelillä meilläkin olisi ollut täydet mahdollisuudet voittaa, mutta tällä kertaa kävi näin. Parempi joukkue kuitenkin voitti, Ku–68:n pelaaja-valmentaja Jussi Hietaranta myönsi.

Hietaranta näki, että vieraat olivat kangasalalaisia edellä etenkin henkilökohtaisessa taidossa ja fyysisessä kestävyydessä. Suomen cupissa ja kakkosdivisioonassa sekä sitä ylemmissä sarjoissa pelataan kolme 20 minuutin erää, ja käytössä on tehokas peliaika. Alemmissa sarjoissa taas pelataan kolme 15 minuutin erää juoksevalla peliajalla.

– Kuntopohja olikin pidempään peliaikaan tottuneella vastustajalla huomattavasti parempi. Toisaalta kompensoimme taidon ja kuntopohjan puutteita hyvällä joukkuepelillä, minkä ansiosta peli säilyi näinkin tasaisena, Hietaranta lisäsi.

 

Tehottomalle SB Lujalle tappio

Myös luopioislaisen SB Lujan tie nousi pystyyn Suomen cupissa, kun joukkue hävisi janakkalalaiselle SC Urbansille maalein 10–5. Viime viikon maanantaina Janakkalassa pelattu ottelu ratkesi toisessa erässä, jossa vastustaja latoi neljä maalia Lujan verkkoon neljässä minuutissa.

– Ensimmäinen ja kolmas erä olivat meiltä ihan ok peliä, mutta toisen erän takia maaliero venähti näinkin suureksi, SB Lujan Tommi Hildén harmitteli.

Kakkosdivisioonassa pelaava SC Urbans oli luopioislaisia edellä etenkin viimeistelyssä.

– Meillä oli tehtyjen maalien lisäksi paljon maalipaikkoja, mutta kaveri käytti tällä kertaa omat tilanteensa paremmin hyödykseen, Hildén näki.

Lujan maalintekijät olivat Jarkko Ottman (kolme maalia), Oskari Majara ja Joni Haataja.