Ympärivuotinen myymälä aloitti Navetalla

Mitähän kaikkea Navettapuodista oikein löytyykään? Riina Taipale tutkiskelee myyntihyllyjä.
Mitähän kaikkea Navettapuodista oikein löytyykään? Riina Taipale tutkiskelee myyntihyllyjä.

Löytyisiköhän myymälästä pehmolelukavereita Fifi-koiralle ja Vanukas-hevoselle, Riina Taipale miettii ja katselee kohti Kukkian Kädentaitajien Navettapuodin hyllyjä. Ja kyllä, yhdellä hyllyllä todellakin on pehmoja: mustekaloja ja pöllöjä. Niitähän voisi vaikka joskus harkita Fifille ja Vanukkaalle kaveriksi.

Riina etsiskelee ja katselee pehmoleluja Kukkian Kädentaitajien vasta-avatussa Navettapuodissa Mikkolan Navetalla. Kädentaitajat ovat tehneet ison työn somistaessaan navetan yläkerrassa sijaitsevan tilan myymäläkuntoon. Navettakallerian viereiseen huoneeseen on tuotu hyllyjä, pöytätasoja ja koriste-esineitä. Myymälätilan keskellä seisova rukki jakaa tilan kahtia ja luo tilaan asiaankuuluvaa käsityöleimaa.

Myymälätilaa jakaa kaunis vanha rukki.
Myymälätilaa jakaa kaunis vanha rukki.

Vaikuttavinta myymälässä ovat kuitenkin myynnissä olevat käsityöt. Navettapuodista löytyy villasukkia, huopatöitä, lasitöitä, keraamisia pöllöjä, kynttilöitä, kortteja, puutöitä ja paljon paljon muuta. Ihan heti ei uskoisi, että töiden takana on 40-jäseninen pikkupaikkakunnan käsityöyhdistys.

– Eräs vieras, joka poikkesi navetalla syyskuussa kun puotia pistettiin pystyyn, ihmetteli, olemmeko tosiaan tehneet kaikki myynnissä olevat tuotteet itse. Hänelle vakuuteltiin, että kyllä me todellakin olemme, Kukkian Kädentaitajien sihteeri Suvi Simola naurahtaa.

Kaikki Navettapuodissa myynnissä olevat esineet ovat uniikkikappaleita. Jokaisessa tuotteessa on tieto siitä, kenen tekemä kyseinen tuote on.

Mustekaloja, pöllöjä ja muita pehmoisia leluja.
Mustekaloja, pöllöjä ja muita pehmoisia leluja.

Kesämyymälä toimii jatkossakin normaalisti

Kukkian Kädentaitajat ovat osa Mikkolan Navetta ry:tä, ja kun navetalla oli vapaata tilaa, kädentaitajat päättivät hyödyntää sen, ja pistää pystyyn ympärivuotisen myymälän. Puoti on avoinna naapurihuoneessa sijaitsevan kirpputori Mikkolan Aarteen aukioloaikojen mukaan.

– Ostokset maksetaan siis kirpparin kassalle, Simola selventää.

Vaikka kädentaitajilla on nyt ympärivuotinen myymälätila, Makasiinin kesämyymälä jatkaa toimintaansa tuttuun tapaan. Joulun alla kädentaitajat ovat myös mukana navetan yhdistysnurkan nelipäiväisissä joulumyyjäisissä.

Navettapuodin valikoimiin kuuluvat myös itse tehdyt kynttilät.
Navettapuodin valikoimiin kuuluvat myös itse tehdyt kynttilät.

Ympärivuotinen myymälä avaa kädentaitajille mahdollisuuden tarjota tuotteitaan myyntiin tasaisemmin ajankohdasta riippumatta. Navettapuodin hyllyt täydentyvätkin tasaista tahtia, mutta kuitenkin organisoidusti.

– Olemme sopineet, että järjestelemme tuotteet nätisti, jotta yleisilme pysyy mahdollisimman siistinä ja kauniina, Simola mainitsee.