LP Kangasala rakensi jatkumoa ihmetekoihinsa

Lentopalloliigan ihmeidentekijäksi profiloitumassa oleva LP Kangasala pystyi kuin pystyikin nujertamaan HPK:n Suomen cupin toisessa osaottelussa. Vaikeista lähtökohdista – HPK:lle kärsityn ensimmäisen osaottelun tappion jälkeen – kotipeliinsä lähtenyt kangasalalaisjoukkue osoitti lupaavia sisuuntumisen ja henkisen kasvun merkkejä kaatamalla hämeenlinnalaisvieraat 3–2 (25–16, 23–25, 17–25, 25–20, 17–15) ja venyttämällä ratkaisun Pitkäjärvellä niin sanottuun kultaiseen erään.

Kerrasta poikki -periaatteella pelattu erä jouduttiin viidennen erän tavoin tahkoamaan jatkopalloille ennen kuin otteluparin voittaja saatiin selville. Molemmilla oli paikkansa katkaista ottelu, mutta lopulta LP Kangasala sai käännettyä ratkaisupallot itselleen. Erävoitto 21–19 tiesi LP:lle paikkaa cupin välierissä ja HPK:lle alakuloista kotimatkaa.

Ennen HPK-peliä LP Kangasalan valmentaja Olavi Pajala piti tärkeänä, että hämeenlinnalaisten Pia Korhonen saadaan otettua tiukasti kiinni ja ennen kaikkea oma peli saadaan pidettyä koossa. Ensimmäinen ottelu HPK:ta vastaan oli kaatunut huonoon alkuun: LP:n vastaanotto ei toiminut lainkaan, ja vaikka toinen ja kolmas erä sujuivat jo paremmin, pitivät hämeenlinnalaiset pintansa. Erityisesti juuri Korhonen oli ollut hyökkäysvoimallaan suorastaan ratkaiseva tekijä joukkueiden välillä ottelun kriittisimmillä hetkillä.

Harjoitusotteluissa ja ensimmäisessä Suomen cupin osaottelussa HPK oli liian paha pideltävä LP Kangasalan joukkueelle. Ratkaisevassa toisessa pelissä osat vaihtuivat.
Harjoitusotteluissa ja ensimmäisessä Suomen cupin osaottelussa HPK oli liian paha pideltävä LP Kangasalan joukkueelle. Ratkaisevassa toisessa pelissä osat vaihtuivat.

Toisessa kohtaamisessa LP onnistui paremmin. Vastaanottopeli toimi, ja joukkue pystyi kokoamaan itsensä vielä kerran pienoisen hyvän olon tunteen hiivittyä puseroon avauserän jälkeen. HPK:n paras pistenainen oli Korhosen sijaan Anna Boricheva, joka hänkin jäi sivuosaan ottelun kovimmat tehot takoneen LP:n Allison Mayfieldin rinnalla.

– Pelissä oli todella paljon hyvää. Pitkällä tähtäimellä tärkeintä oli se, että pystyttiin voittamaan itsemme. Tässä on ollut pari vaikeaa peliä alla, jotka on hävitty omilla huonoilla esityksillä. Nyt pystyttiin karistamaan ne päästämme pois, Olavi Pajala myhäili lehdistötilaisuudessa.

 

Katseet kohti Liiga-Plokia

LP jatkaa otteluitaan ensi viikonloppuna jälleen kotiparketilla. Liiga on alkanut yskähdellen, kun hermostuneessa avauspelissä kaatui MesTo 3–1 ja sen jälkeen Rovaniemellä LP hävisi 3–0 Wo-Vo:lle.

– Kausi on lähtenyt käyntiin hieman onnahdellen, mutta luotan, että peli paranee koko ajan, valmentaja Pajala tuumaa.

Edellistä liigaottelua, vieraspeliä Wo-Vo:a vastaan hän pitää edelleen omituisena. LP oli joka erässä niskan päällä, välillä selvästikin, mutta niin vain rovaniemeläiset käänsivät erien lopuilla pelin itselleen.

– En osaa sanoa, mikä siinä oli. Heidän hakkurilleen ei meiltä löytynyt pitelijää.

Osa ongelmista menee sen piikkiin, ettei joukkue ole ehtinyt vielä hitsautua kunnolla yhteen. Yhteistyön ongelmat – kuka hoitaa minkäkin tilanteen – ratkeavat ajan kanssa; nyt alla on vasta kuukauden verran yhteisiä harjoituksia ja kourallinen pelejä. HPK-voitto olikin oiva osoitus siitä, mihin joukkue jo nykyisellään pystyy asioiden loksahtaessa sopivasti paikoilleen.

Valmentaja Pajala muistuttaa, että sarjan alussa vastus on aina kova, kun oma peli saattaa vielä hakea muotoaan ja vastustajien vahvuuksista ja heikkouksista ei välttämättä ole vielä tietoa. Esimerkiksi LP:n seuraava vastustaja Liiga-Ploki on uusiutunut tuntuvasti viime kaudesta, ja Pajala myöntää saavansa tietoa joukkueen nykyosaamisesta vasta tällä viikolla videosulkeisissa.

– Siinä mielessä HPK on ollut kiitollinen vastus, että tiedämme aika hyvin, miten he pelaavat. Tällä tasolla kaikki vastustajat kuitenkin vievät pisteet, jos ei pysty pelaamaan kunnolla omaa peliä, hän tietää.