KU-68:n kakkosjoukkue ensimmäiseen kauteensa isolla innolla

Siinä missä SB Lujalla on jo pitkään ollut joukkueita edustusjoukkuetta alemmilla sarjatasoilla, KU-68 ottaa samassa kuviossa ensi askeleensa vasta tänä syksynä. Seura on saanut alkavalle kaudelle jalkeille kakkosjoukkueen, joka ponnistaa liikkeelle kuutosdivisioonasta SB Luja XO:n tavoin.

Kangasalalaisjoukkueen kokoonpano on sekoitus kokemusta ja nuoruutta – näiden välimuotoa joukkueessa ei ole. Nuorimmat pelurit ovat A-junioreista yli-ikäisiksi kasvaneita ja varusmiespalvelukseen jossakin vaiheessa kautta suuntaavia, kun vanhimmat taas ovat ehtineet jo lähemmäs 40:ää kuin 30:a vuotta. Pelitaustakin on kirjava: osa on jäänyt eläkkeelle edustusjoukkueen riveistä, jotkut pelaavat salibandya ensimmäisen kerran joukkueessa. Ensin mainittuihin kuuluu joukkueen pelaaja-valmentaja Mikko Salmensuo, jonka keskustelut edustusjoukkueen nokkamiehen Jussi Hietarannan kanssa johtivat kakkosjoukkueen perustamiseen.

– Puhuin jo viime kaudella Jussin kanssa, että nelosdivisioonan pelit alkavat olla jo nähtyjä. Ei jaksa enää pyöriä viikonloppuja jossakin Virroilla, eikä ole oikein aikaakaan, Salmensuo kertoo.

Sitoutuminen ei ole silti pudonnut nollille. Kakkosjoukkuekin harjoittelee kahdesti viikossa, ja Salmensuo itse on pelannut tänä syksynä valtaosassa KU-68:n edustuksen Suomen cupin peleistä.

Joukkueeseen kuuluu kauden kynnyksellä viitisentoista pelaajaa, joista pari–kolme pystyy pelaamaan maalivahtina. Lisää pelureita ollaan valmiita ottamaan mukaan.

– Kävi meillä kokeilemassa pari kaveria, joilla kuitenkin hajosivat paikat heti ensimmäisissä harjoituksissa, Salmensuo valottaa.

Pelaaja-valmentaja uskoo, että jos joukkue voittaa, se tapahtuu ennen kaikkea tulenpalavan innon ansiosta.

– Kaikki yrittävät omien rajallisten taitojensa mukaan. Ainahan peliä lähdetään voittamaan, mutta luulen että useimmiten häviämme ihan pystyyn.

Ensimmäiset sarjapelinsä KU-68:n kakkosjoukkue pelaa 18. lokakuuta Pitkäjärvellä kotikentällään.