Kangasalla omenoita etanoille tonneittain

Pikkolan herkkuhedelmiä 13.10. kuvasi Mikko Kiio.
Pikkolan herkkuhedelmiä kuvasi 13.10. Mikko Kiio.

Kangasalan Pikkolan koulun ja päiväkotien läheisyydessä tänäkin suloisena suvena on aiemmin tienoolla sijainneen kauppapuutarhan 111 omenapuuta ilmaista aurinkoenergiaa ja maan ravinteita makoisaks ihmisruuaks prosessoinut. Enimmäkseen vain linnut, etanat, homeet ja muut pikku ötökät niitä nyt mieluusti mutustavat. Koululaiset ja päiväkotilapset joskus maistavat ja pian suustaan sylkevät, kirpeitä kun ovat. Niin ovat opetetut päivittäin vain makeaa mussuttamaan.

Pitkin pitäjiä, Pälkäneenkin hyljätyissä puutarhoissa kotimaisia herkkuhetelmiä tarjona on. Ottakaa viksut ihmiset aina ne talteen! Syökää sellaisenaan! Viipaloikaa, kuivatkaa! Pilkkokaa, pakastakaa! Tehkää hilloja, mehuja kuten muorinne aikoinaan! Hyvin ne talvellakin tarpeen ovat. Varmasti maistuvat.

Auvvisen Oskari, patistakoon tästä lähtien joka syksy opettajat, päiväkotien tätöset, laitosten väet omppuja poimimaan ja kokkikursseille, muitakin luonnontuotteita vuosittain viisaasti hyödyntämään, kuntalaisten terveyttä tehostamaan, vaalimaan, suuria säästöjä synnyttämään!

 

Mikko Kiio

Mäntyveräjä