Sururyhmät alkavat Pälkäneellä ja Luopioisissa

Pälkäneen seurakunta järjestää jälleen kaksi vertaisryhmää läheisensä menettäneille. Sururyhmien toiminta on sijoitettu marras-tammikuulle siksi, että moni sureva kokee vuoden pimeimmän ajan kaikkein raskaimmaksi. Toinen syy ryhmien ajankohdalle on ensi lauantaina vietettävä Pyhäinpäivä, jolloin muistellaan edesmenneitä rakkaita.

Pälkäneen sururyhmä alkaa keskiviikkona 4.11. kello 18 Pälkäneen kirkon sakastissa. Ryhmää vetävät diakonissa Virpi Kangasniemi (p. 040 7120567) ja diakoni Päivi Giren (p. 040 7120568). Luopioisten sururyhmän ensimmäinen kokoontuminen on Luopioisten seurakuntakeskuksella sunnuntaina 15.11. kello 13.30. Ryhmää pitää kappalainen Janne Vesto (p. 040 7120563).

Molemmat ryhmät kokoontuvat kuusi kertaa noin kahden viikon välein. Kokoontumisissa keskustellaan asioista, joita useimmat rakkaan ihmisen menettäneet joutuvat käymään läpi: kuolemasta, surusta, käytännön asioista, omasta jaksamisesta ja tulevaisuudesta. Yhden kokoontumisen kesto on 1,5 tuntia.

Sururyhmiin voi ilmoittautua ryhmien vetäjille, mutta myös ilmoittamatta voi tulla mukaan. Ryhmään voi osallistua, vaikka läheisen kuolemasta olisi jo pidempikin aika. Toisen kokoontumiskerran jälkeen ryhmiin ei enää oteta uusia jäseniä.