Pohjoiseen liiankin hyvillä mielin, takaisin allapäin

LP Kangasalan komea paluu joulutauolta sai jatkokseen kompurointia pohjoisen kiertueella. Kangasalalaiset pehmittivät loppiaisena Pitkäjärvellä sarjakakkosen HPK:n 3–0 (25–17, 25–19, 25–22), mikä nosti LP:n jo iskuetäisyydelle hämeenlinnalaisista yhden ottelun vähemmän pelanneena. Joukkue lähtikin kahden pelin viikonloppuun hakemaan kuutta lisäpistettä ja nousua HPK:n ohi sarjataulukossa.

Vastaanoton ongelmia. Shelby Daltonilla, Jasmine Tahvanaisella (vasemmalla) ja muulla LP Kangasalan joukkueella oli synkkä viikonloppu Mestaruusliigassa.
Vastaanoton ongelmia. Shelby Daltonilla, Jasmine Tahvanaisella (vasemmalla) ja muulla LP Kangasalan joukkueella oli synkkä viikonloppu Mestaruusliigassa.

Jokin meni kuitenkin pieleen: pitkä tie pohjoiseen oli takaisin tullessa vielä menomatkaakin pidempi, kun LP ei saanut mukaansa kahdesta ottelusta pisteen pistettä. Lauantaina Tuomas Alatalo johdatti Kuusamossa Pölkkynsä voittoon LP:stä erin 3–1 (25–11 , 23–25 , 25–22, 25–23) ja sunnuntaina Rovaniemellä WoVo oli LP:tä parempi lukemin 3–0 (25–20, 25–18, 25–23). Tappio hyvin syöttäneelle Kuusamolle oli LP:n ensimmäinen häviö liigassa sitten marraskuun puolivälin, jolloin LP Viesti kukisti kangasalalaiset kotikentällään. Väliin mahtui CEV-cupin hienojen esitysten lisäksi esimerkiksi Elizabeth Kobersteinin valinta joulukuun liigapelaajaksi ja Allison Mayfieldin sekä Shelby Daltonin valinta joulukuun tähdistökentälliseen Kobersteinin seuraksi.

Amerikkalaiskolmikosta ei ollut kuitenkaan pohjoisen arktisissa olosuhteissa ratkaisijoiksi, ja pettynyt luotsi Ismo Tahvanainen arvioi Pölkky-ottelun jälkeen kaikkien olleen ”ihan pihalla”. Mayfield pääsi tekemisen meininkiin kiinni WoVo-pelissä, mutta kaikkien panos – ja samalla pelin tulos – jäi kauas valmennuksen toivomasta. Rovaniemellä kotijoukkue oli jo tappiolla vähintään viidellä pisteellä joka erässä, mutta nousi silti erävoittoihin; kolmannessa erässä LP Kangasala oli jo pistein 6–14 karussa.

Tappiot tiesivät HPK:n karkaamista viiden pisteen päähän ja WoVo:n nousua kahden pisteen päähän LP:n kolmossijasta. Lisäksi viidentenä ja neljän pisteen päässä LP:stä oleva OrPo on pelannut kaksi ottelua vähemmän kuin edellään majailevat joukkueet.

Kehnohkon viikonlopun jälkeen kangasalalaisten takit pysynevät hyvin napitettuina seuraavassa liigaottelussa. Joukkue matkustaa lauantaina Saloon LP Viestin vieraaksi.