Eroon epätasaisuudesta

Viestiä vastaan pääosin hyvää peliä, Vampulaa vastaan jo selkeää hallintaa. Otteiden ailahtelusta ja liiaksi vastustajan tason mukaan pelaamisesta pitkin kautta eroon rimpuillut LP Kangasala näyttää onnistuvan pyrkimyksissään kreivin aikaan – Suomen cupin lopputurnauksen ja Mestaruusliigan loppusuoran häämöttäessä.

Henkistä kovuutta ja luottamusta omaan tekemiseen on haettu määrätietoisesti joukkueen harjoituksissa. Itseluottamusta on rakennettu yksinkertaisilla harjoituksilla, joiden toistojen kautta pelaaja saa otteisiinsa lisävarmuutta ja kuvaannollisesti lisäselkärankaa. Valmentaja Ismo Tahvanaisen mukaan tärkeitä onnistumisia on haettu myös selkein tavoittein – vasta tietty määrä onnistuneita suorituksia päättää kunkin harjoituksen. Virheiden välttäminen ei kuitenkaan ole harjoittelun itseisarvo.

– Olemme keskustelleet pelaajien kanssa, mitä tarkoittaa onnistuminen tai epäonnistuminen ja miten virheet voi unohtaa. Minun tehtäväni on rohkaista pelaajia tekemään virheitä – mottoni on, että jos pelkäät virheitä, et uskalla onnistua.

Tahvanainen toivoo joukkueensa pystyvän pitämään rutiinitasonsa korkealla vastustajasta riippumatta. Ajatus omaan peliin keskittymisen tärkeydestä on ilmeinen: jos vastustaja pelaa heikosti, LP voittaa. Jos vastustaja voittaa, tarvitsee sen pelata todella hyvä peli.

 

Vampulalle yksi erä, MesTo:lle nolla

LP Vampulaa vastaan viime viikon keskiviikkona Huittisissa Tahvanaisen suojatit pystyivät kaivattuun tasaiseen suoritukseen. Vain kolmannen erän lopussa vierasjoukkue hyytyi kotijoukkueen tahtiin, mutta neljännen erän kangasalalaiset veivät nimiinsä tyrmäävästi 13–25.

– Hyvä, nousujohteinen esitys. Taktisesti kypsä peli joukkueelta, joka onnistui tasaisesti laajalla rintamalla, Tahvanainen summasi pelin jälkeen.

LP Kangasala vei ottelun lukemin 1–3 (19–25, 20–25, 28–26, 13–25). Tulos ja peliesitys olivat hyvät, sillä Vampula on ollut kova kotonaan – Huittisissa kaatui aiemmin LP Viesti ja HPK sai vaivoin mukaansa kaksi pistettä.

– Valmistauduimme otteluun huolellisesti. Lähdimme syöttämään hyvin, ja saimmekin sekä vastustajan vastaanoton irti että lyhyet laiturit kiinni. Pikkuisen notkahduksen jälkeen meiltä löytyi nyt sitä henkistä kovuutta.

Emilia Sipilä kantoi onnistuneesti vastuuta liberopelistä MesTo:a vastaan.
Emilia Sipilä kantoi onnistuneesti vastuuta liberopelistä MesTo:a vastaan.

Viime viikonloppuna sarjanousija MesTo:a vastaan pehmenemistä ei enää näkynyt oikein missään vaiheessa. LP piti vieraansa kurissa selkein 3–0 (25–20, 25–16, 25–23) lukemin.

– 3–0-voitto on aina tasaisuuden osoitus, etenkin kun vastassa oli erityylistä lentopalloa pelaava ja ennalta heikommaksi tiedetty vastus. Keskipelaajat pelasivat hyvin, ja ottelu oli aiempaan nähden hyvää jatkumoa, valmentaja Tahvanainen arvioi.

Tamperelaisia vastaan kentälle pääsivät myös harvemmin tällä kaudella tositoimissa nähdyt pelaajat, kuten Emilia Sipilä liberona ja Outi Munnukka passarina. Kaikki hoitivat tonttinsa hyvin, mikä eittämättä miellytti myös valmennusjohtoa tulevia ratkaisupelejä ajatellen.

LP harjoittelee tämän viikon tiukasti katse sunnuntain tärkeässä OrPo-pelissä. Voitto sunnuntaina antaisi LP:lle mukavasti lisää etumatkaa Oriveden ylpeyteen nähden, kun taas tappio toisi Ponnistuksen aivan kangasalalaisten tuntumaan.

– Sunnuntaina tulee kova ja vaikea peli. Orivedellä on pari tappiota alla, joten joukkue käy varmasti kimppuumme nälkäisenä. Meidän pitäisi saada samaan peliin yhdistettyä viime otteluiden keskitorjujien ja laitureiden hyvä peli. Silloin olemme vahvoilla.