Viestin rutiini oli liikaa

Kovat kotipelit kartuttavat kokemusta, mutta LP Kangasalan pistetili lihoo Pitkäjärvellä kitsaasti. Kolmas peräkkäinen kotipeli jätti hyvästä yrityksestä huolimatta kotijoukkueen toisen kerran nollille viime viikonloppuna, kun kovissa liemissä marinoitu LP Viesti otti pisteet mukaansa lukemin 0–3 (26–28, 19–25, 23–25).

Lauantainen kamppailu ratkesi Viestin kovaan rutiinitasoon erien lopuilla. Salolaiset käänsivät loppuhetkillä kaksi erää itselleen.

– Erien loput ovat olleet meille kompastuskivi Saloa ja välillä muitakin vastaan. En ole tyytyväinen tappioon, mutta en toisaalta huolestunutkaan. Joukkue osaa pelata ja on kunnossa. Loppuhetkille tulleet virheet vain ovat tavallaan tuplapahoja. Yritetään jatkossa pelata rennosti ne ratkaisupaikat, valmentaja Ismo Tahvanainen ruotii.

Viime pelien laihat tulokset Pitkäjärvellä eivät ole olleet LP Kangasalan hyytymisen syytä; otteluohjelma on paiskannut vastustajiksi suurimpia mitalisuosikkeja. Ennen Viestiä vieraisille saapui salolaisten kovimmaksi haastajaksi povattu HPK, joka pystyi Pitkäjärvellä kotijoukkuetta tasaisempaan esitykseen. Viestin ja HPK:n kohtaamisen väliin mahtuu Kuusamon Pölkyn vierailu, josta LP kuittasi kaksi pistettä 3–2-voitolla.

– Sarja on ollut tasainen – Viesti on ehkä vähän haavoittuvampi kuin aiemmin ja kuusi kärkijoukkuetta on pelannut paljon ristiin. Se on tietysti positiivinen asia, Tahvanainen muistuttaa.

Kovat kotipelit saavat jatkoa sunnuntaina, kun liigan neljättä sijaa metsästävä OrPo tulee Kangasalle pistejahtiin. Ottelussa haettaneen jo asetelmia pudotuspeleihin, joissa joukkueet saattavat olla vastakkain.

– Runkosarja olisi kiva päättää voittoon. OrPo on kuitenkin kova joukkue, joka voitti Salon viimeksi. Eri joukkueet sopivat eri lailla toisilleen; me olemme voittaneet OrPo:n mutta emme ole pärjänneet Salolle.

Vastus Pitkäjärvellä pysyy korkeatasoisena ensi viikonlopun jälkeenkin. Siitä pitävät huolen OrPo-ottelun jälkeen käynnistyvät pudotuspelit, joihin Tahvanainen on johdattamassa joukkonsa luottavaisena.

– Sarja voi olla ohi jo kymmenen päivän päästä, ja viimeinen finaali pelataan huhtikuun puolivälissä. Sillä haarukalla mennään. Enempää tai vähempää en vaadi kuin että antaa kaikkensa joukkueen eteen. Isoja taktisia muutoksia ei joukkueen omaan peliin enää tässä vaiheessa tehdä. Yksilökohtainen kovuus ja viikon kunto ratkaisevat, hän paaluttaa.

Eveliina Vilponen ja muu LP Kangasalan joukkue ovat kauden tärkeimpien pelien kynnyksellä. Jäljellä on yksi runkosarjaottelu ennen pudotuspelejä.
Eveliina Vilponen ja muu LP Kangasalan joukkue ovat kauden tärkeimpien pelien kynnyksellä. Jäljellä on yksi runkosarjaottelu ennen pudotuspelejä.