Lupa levähtää!

Seurakunnan jouluenkeli, diakoni Päivi Segerroos välitti jouluiloa perheisiin, joissa kuusen alle ei muuten kertyisi lahjoja.
Seurakunnan jouluenkeli, diakoni Päivi Segerroos välitti jouluiloa perheisiin, joissa kuusen alle ei muuten kertyisi lahjoja.

Olin mukana Kangasalan Yrittäjien markkinoilla seurakunnan teltalla. Olimme kehitelleet keskelle markkinahälinää paikan jossa julistettiin: Istahda!, Hengähdä! Nauti!

Teltalla oli muutamia tuoleja istumiseen, alttaripöytä hiljentäviin ajatuksiin ja mahdollisuus jättää rukouspyyntöjä. Siellä ei tarjoiltu tällä kertaa erityisesti Jumalan Sanaa vaan mehua janoisille.

Ohi kulkevien ihmisten silmissä näkyi uteliaisuutta, hämmästystä ja ilahtumista. Toisten oli helpompi pysähtyä kuin toisten. Joku jäi tuttavallisesti juttelemaan. Jollakin oli kommentoitavaa seurakunnasta ja kirkosta.

Eräs henkilö pysähtyi lukemaan kylteistä ”ohjeet” istahda, hengähdä, nauti. Sitten hän silmäili vapaana olevia tuoleja, valitsi omansa, istahti ja huokaisi. Hän ei puhunut mitään, katseli ohi kulkevia ihmisiä ja istui. jonkin ajan kuluttua hän nousi, tuli luokseni ja sanoi: ” Istahdin, hengähdin ja nautin” ja käveli pois.

Minulla ei ole aavistustakaan, mitä tuon ihmisen mielessä liikkui. Olin vain hyvilläni, että kaiken sykkeen keskellekin voi levähtää.

Elämämme on muulloinkin kuin markkina-aikaan kiireistä, äänekästä ja rauhatontakin. Jokaisella on varmasti se oma tapansa ja paikkansa hengähtää. Joku hengähtää oman olohuoneensa sohvalla, joku lähtee kirkkoon, joku toinen taas kohtaa rauhan luonnon keskellä. Mikään niistä paikoista tai tavoista ei ole toistaan parempi tai huonompi. Joka paikassa ja tilanteessa on mahdollisuus myös sille, että tavalla tai toisella Jumala puhuu meille ja hoitaa meitä.

Annetaan itsellemme ja toisillemme mahdollisuus istahtaa, hengähtää ja nauttia ja samalla voimme antaa Jumalan puhua, hoitaa ja rakastaa.

 

Päivi Segerroos

perhediakoni, Kangasalan seurakunta