Keskiössä: Tekopohjavettä ei haluta Pälkäneelle

Maakuntakaavasta 150 muistutusta

Pirkanmaan maakuntakaavaehdotus keräsi kaikkiaan 150 muistutusta. Asukkaiden ja yhteisöjen lisäksi muistutuksen jättivät myös muutamat viranomaistahot. Pälkäneelle esitetty tekopohjavesialuerajaus, Tavase Oy:n rooli ja tekopohjaveteen liittyvän kaavan valmistelu olivat yksi eniten muistutuksia kirvoittaneista aiheista. Lisäksi muistutuksissa nostettiin esiin ahkerasti muun muassa Oriveden olemassa olevan puuterminaalin tulevaisuus.

Maakuntahallitus kävi muistutukset läpi kokouksessaan maanantaina. Vastineet kaavaehdotuksesta jätettyihin muistutuksiin käsitellään maakuntahallituksessa tammikuussa, jonka jälkeen kaavaehdotus aiotaan hioa lopulliseen muotoonsa. Tavoitteena on, että maakuntavaltuusto hyväksyy viimeistellyn kaavaehdotuksen ensi maaliskuussa. Valtuuston hyväksynnän jälkeen mahdolliset valitukset kaavasta tehdään jatkossa hallinto-oikeuteen.

Alkuvuodesta uudistuneen maankäyttö- ja rakennuslain mukaisesti erillisiä lausuntopyyntöjä ei kaavaehdotuksen nähtäville asettamisen yhteydessä enää lähetetty: viranomaisten ja muiden keskeisten asiantuntija- ja yhteistyötahojen lausunnot kaavaehdotuksesta oli pyydetty jo toukokuussa.

Pälkäneen kunta kommentoi kaavaa myös tässä vaiheessa. Kunta kiinnitti omassa muistutuksessaan huomiota tekopohjavesikysymyksen lisäksi Laitikkalan, Aitoon ja Rautajärven nostamiseen kaavassa kyläkeskukseksi. Kangasalan kunta ei jättänyt muistutusta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?