Pysäköikää oikein!

Tieliikenneasetuksen 26 §:n mukaan “Ajoneuvon saa tiellä pysäyttää tai pysäköidä vain oikealle puolelle”. Tätä määräystä näkee täällä Pälkäneellä rikottavan muun muassa Tommolan hautausmaan luona, kun Lahdesta päin tulevan ajavat kulkusuuntaansa nähden tien vasemmalle puolelle ja pysäköivät auton nokka Onkkaalaan päin. Niin ei saa tehdä. Tässä olisi hyvä sakkorysän paikka.

Sama määräys koskee myös Lastenlinnan alueen pikkuteitten niin sanottuja kääntymispaikkoja, jotka ovat osa tietä. Sielläkin olisi aina muistettava tämä oikean puolen sääntö.

Asevelitiellä rikotaan yleisesti myös “Ajoneuvolla ajo kielletty” liikennemerkkiä ajamalla rivitalojen pihaan. Tästä en niinkään syyttäisi asukkaita vaan kyseisen liikennemerkin asettajaa, sillä se olisi varustettava lisäkilvellä “Sallittu asukkaille”. Kenenkähän vastuulla sekin merkki on, taloyhtiön, kunnan, Destian vai Ely-keskuksen?

Pykälät hanskassa