Onko kenenkään etu, että kaamean näköinen rytö on Kirkkojärven rannassa?

On se hyvä, että joku tarttuu epäkohtaan, joka kohtaa Kesäpäivän Kaupungin ohiajavia! Joitakin vuosia sitten rannan puustoa harvennettiin ja siistittiin, silti jotkut siitä nostivat ison metelin. Kirkkojärvikin tuli näkyviin. Nyt tervalepät ovat kasvaneet, upea maisema vaihtunut sikin sokin sojottaviin tai kaatuneisiin puolimätiin puihin.

Hieno esteettömäksi valmistunut Luontopolku kulkee kohti länttä. Kiitos siitä! Itään päin ei pääse hyppimälläkään. Sinne voisi raivata polun ja vaikka ne vanhat pitkospuut märille kohdille. Luontopolku ei näy konetielle eikä tarvitsekaan – pääasia on rannan putsaus roskapuista. Lentolan liittymät ovat hyvä esimerkki, katsokaapa hyvät kangasalustalaiset ohi ajaessanne! Rannan ehtii siistiä vielä ennen lintujen pesimäkauden alkua…

Toinen kiitoksen aihe liittyy myös J.Alpin mielipidekirjoitukseen: Tampereelta asti kannattaa käydä Kuohussa, vaikka naapurikaupungissa on useita uimahalleja. Kannatti odottaa vuosikymmeniä hallin toteutumista.

Lauri Niemelä

Kuhmalahti/Kangasala