Lähde mukaan soutelemaan kesällä

Soutaen, huovaten, sauvoen, meloen ovat heimoveljemme ja -siskomme ajasta aikaan näilläkin main matkanneet, elantoaan hankkineet. Täällä kun Sydän-Hämmeessä äärellä vesien yhäkin elellään, oikein on soveliasta satavuotista Suomeamme soutaenkin muistella, juhlistaa.

Suunnitteilla on mustikka-aikaan heinäkuun lopulla toteuttaa paripäiväinen, satakilometrinen, leikkimielinen vesistövaellus soutuvenein ja kanootein reitillä Haltia, Kukkia, Kyynäröjärvi, Ämmätsänjärvi, Vehkajärvi, Viljunjärvi, Lamminjärvi, Kuhmajärvi, Maljastensalmi, Längelmävesi, Pelisalmi, Heposelkä, Iharin uoma, Pälkänevesi, Jouttijärvi, Vekuna, Kukkia. Kannakset tukevin kanoottikärryin rullaillen. Toivomme paikallisilta asukkailta, maanhaltijoilta ynnä mökkikansalaisilta suopeaa suhtautumista reippaisiin, siivoihin, harvinaisiin vaeltajiin. Yöpyä voidaan taloissa, heinäladoissa, teltoissa, veneiden alla tai vaikka kuusten juurella. Majoitus- ja muonitustarjouksia kohtuullisin korvauksin mieluusti vastaan otetaan.

Jokainen soutaja, meloja tulkoon yksin tai kaverin kanssa mukaan omin vastuin, vakuutuksin, varustein, välinein, eväin. Toveriapua luonnollisesti tarvittaessa annetaan. Lauantaina 6. toukokuuta 2017 kello 12 pidetään Luopioisten Mikkolan mainiolla Navetalla yhteinen neuvonpito kiinnostuneiden kesken. Retken voi toki toteuttaa kokonaan tai osittain. Vallan ois verratonta, jos tästä vesivaelluksesta jokakesäinen perinne tehtäisiin.

Yhdeksän veikkoo jo lähtöön luvassa on. Siskojakin ilomielin mukkaan huolitaan. Ja muutama turisti soutajille eväitä tekemään, kustantamaan. Tutkimus-soutu tehtäneen kesäkuun puolivälissä.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset Mikko Kiiolle 040 7000841, nikkarimikko@suomi24.fi