Luottamusmiesten suuri vastuu

Kuntavaalit ovat edessä, ihan kohta. Käytännössä kunnanvaltuustot valitsevat tavalliset kuntalaiset hoitavat vaalit vaalilautakuntien ja -toimikuntien jäseninä. Heillä on todella suuri vastuu, sillä jos joku heistä tekee virheen, vaikka pienenkin, joka vaikuttaa vaalien tulokseen, sillä voi olla raskaat seuraukset, ainakin jos joku valittaa vaalien tuloksesta. Vaalit joudutaan silloin uusimaan, ja se on kunnalle kallis paukku.

Nämä lauta- ja toimikuntien jäsenet ovat siis valtuuston valitsemia, mutta puolueet ovat ehdottaneet heitä. Puolueilla on siis viime kädessä vastuu siitä, että nämä valitut osaavat tehtävänsä. Heitä on koulutettu tai ainakin olisi pitänyt kouluttaa, niin että eiköhän näistäkin vaaleista taas selvitä niin kuin aina ennenkin. Se vain vähän huolestuttaa, kun kaikki eivät osallistu kunnan järjestämään koulutukseen, vaikka se olisi ensiarvoisen tärkeätä. Yhteisen edun tulee tässä asiassa kulkea omien menojen ja suunnitelmien edellä.

Vastuuntuntoa siis.

 Nurkkakuntalainen