Muista kyläkoulua hyvinäkin päivinä

Sydän-Hämeen Lehden (29.3.2017) lukijalta palstalla riitti juttua kyläkouluista. Eero Laesterä todisteli, ettei pikkukouluasiasta saisi tehtyä kuntavaaliasiaa. Juuri silloin, kun menee äänestämään kuntavaaleissa tai miettii äänestääkö, on hyvä miettiä kyläkouluja. Vaikka joku asia ei olisi nyt keskustelussa pinnalla, täytyy nyt käytävien vaalien kanssa elää seuraavat neljä vuotta. On hyvä katsoa, mitä kukakin ehdokas on ollut mieltä asioista kuluneen vaalikauden aikana.

Ei Kangasalan Sanomien vaalipaneelissakaan 28.3. oikein löytynyt kyläkoulujen lakkauttajia, vaikka osallistujista useampi oli lakkauttamassa Lahdenkulman koulua ja olisi lakkauttanut Kautialan ja Raikun koulun. Kun kyläkouluja nimitetään pikkukouluiksi, kertoo se jotakin kirjoittajan näkemyksistä.

Huumorimielessä olen kysellyt, mikä koulu ei ole liian pieni. Huutijärven koulukaan ei lähes 300 oppilaallaan selvästikään ole tarpeeksi iso, koska sinne epätoivoisesti haluttaisiin kyläkouluista 70–80 oppilasta lisää, vaikka eivät he sinne kunnolla sovi.

Kangasalan kunta on saanut talouden tasapainoon eikä se johdu lakkautuksista, joita on tehty. Suoraman kirjasto ja Lahdenkulman koulu ei selitä liki 9 miljoonan positiivista tulosta viime vuodelta. Kuhmalahden terveysaseman lakkauttamisesta tulevat säästöt, kerrottiin meille valtuutetuille, tulevat kun rakennus on saatu myytyä, joten sieltä ei ole laskennallisiakaan säästöjä saatu. Äänestin muuten terveysaseman säilyttämisen puolesta.

Menkää ihmiset äänestämään ja katsokaa ehdokkaiden tekoja enemmän kuin kuuntelette heidän puheitaan.

Tero Linna

Valtuutettu

Kangasalan Keskustan kunnallisjärjestön pj