Kunta olemme me

Kunnan tehtävät tulevat muuttumaan, mutta millä aikavälillä? Kunnanvaltuutettujen ja muiden luottamushenkilöiden tehtäväksi jäävät pääasiassa opetus, kulttuuri, kaavoitus, kunnallistekniikka ja liikunta – kaikki edelleen tärkeitä osa-alueita. Jatkossakin on huolehdittava kuntalaisten hyvinvoinnista ja tasapuolisesta kohtelusta asuinpaikasta riippumatta, asui kuntalainen sitten Kuohijoella, Kyynäröllä, Sappeessa, Laitikkalassa tai Onkkaalassa.

Haasteita tulee edelleen olemaan, vaikka meillä onkin hyvät palvelut tällä hetkellä sekä yksityisellä että julkisella puolella.

Pälkäne on muuttotappiokunta, joten me tarvitsemme uusia asukkaita, veronmaksajia, mikäli haluamme säilyttää hyvät palvelumme ja vaikka vielä parantaakin niitä.

On tutkittava esimerkiksi mahdollisuuksia alentaa tonttien hintoja kunnan omistamilla kaavoitetuilla alueilla. Useilla alueilla on jo rakennettu kunnallistekniikka katuvaloineen, muun muassa Luopioisten Rajalanniemeen ja Onkkaalaan Lomakodin alueelle. Kunnalle olisi edullisempaa saada tontit tuottamaan. Nyt on tuottamaton pääoma kiinni myymättömissä tonteissa.

Tarvitaan myös uusia työpaikkoja, ja kunnan tuleekin myötävaikuttaa työpaikkojen saamiseksi auttamalla ja tukemalla yritysten toimintamahdollisuuksia sekä markkinoimalla Pälkänettä hyvänä paikkakuntana, josta liikenneyhteydet ovat toimivat.

Jukka Lindfors

Keskusta, Pälkäne

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?