Ympäristötalkoissa siistitään koko paikkakunta

Pälkäneen Lions Clubin siivousryhmä urakoi Onkkaalantien vartta puhtaaksi lehdistä.

Perinteiset ympäristöpäivän talkoot järjestetään vapun jälkeisellä viikolla. Ympäristöviikkoa vietetään nyt jo 17. kerran. Hyvä päivä on vapun jälkeinen tiistai 2. toukokuuta, mutta jokainen ryhmä voi toki järjestää siivouksen sille sopivana ajankohtana vaikka seuraavalla viikolla.  Alueita siistitään muinakin päivinä – pääasia on että ympäristö siistiytyy. Myös koulut osallistuvat kampanjaan omina päivinään.

Tarmo Riihilahti (vasemmalla) ja Matti Kotamäki haravoivat viime keväänä Luopioisten kirkon pihaa.

Siivoukseen kuuluvat perinteisesti ulkoilu- ja virkistysalueet, teiden varret, torit, parkkipaikat ja muut yhteiset alueet. Toivottavaa olisi, että jokainen kiinteistön omistaja huolehtisi oman pihansa lisäksi tienvarren ja katuojan puhtaaksi omalta kohdaltaan.

– Siisti ja viihtyisä ympäristö on meidän ”kaikkien juttu”. Vaikka roskaisia kohtia onkin, ovat monet hoitaneet kotipiirinsä lähialueita ja teiden varsia. Myös kadut ja jalkakäytävät on konevoimin pääosin siivottu – siitä kiitos, sanoo Pälkäne-Seuran talkoovastaava Vesa Mellavuo.

Siivoustalkoisiin kutsutaan kaikkia pälkäneläisiä, myös kesäasukkaita. Kampanja vetoaa myös omakotiasukkaisiin, asuntoyhtiöihin ja liikelaitoksiin, niin että omat pihat ja alueet siistitään. Nämä talkoot sopivat hyvin koko perheelle.