Pälkäneellä kirjoitukset sujuivat alavireisesti, Kangasalla iloittiin hyvistä suorituksista

Pälkäneen lukiossa kevään ylioppilaskirjoitusten tulokset otettiin vastaan hieman apeissa tunnelmissa. Lukiosta valmistuu 19 uutta ylioppilasta, mutta reputtaneitakin oli yhteensä kuusi. Rehtori Jan Salmi toteaa, että vaisuhko menestys oli osin jo ennakkoon odotettavissa, mutta kirjoitukset sujuivat silti hieman alakanttiin.

– Joukkoon mahtui toki hyviä ja keskinkertaisiakin suorituksia, mutta kokonaisuudessaan olen tuloksiin aavistuksen pettynyt. Olimme lukiovertailussa häntäpäässä. Toivon, että saamme kelkkaa käännettyä jo syksystä alkaen, Salmi miettii.

Kangasalan lukiossa kevään kirjoitukset sujuivat mukavasti. Koulusta valmistuu 98 uutta ylioppilasta.

– Lukiomme on ollut yleensä hieman valtakunnallista keskiarvoa parempi ylioppilaskirjoituksissa, ja näin on tänäkin keväänä, Kangasalan lukion rehtori Teuvo Ropo toteaa.

Kangasalla koettiin tänä keväänä myös todellinen huippusuoritus, kun lukion opiskelija Sanni Nieminen kirjoitti seitsemän laudaturia ja yhden eximian.

– Kova suoritus ja huima saavutus. Hieno juttu, Ropo kehaisee.

Reunamerkintä

Ylioppilaskoe mittaa hyvin työelämässä tarvittavaa tietoa

Jos ylioppilaskokeen on tarkoitus mitata työelämässä tarvittavaa tietoa, koe taitaa olla aika onnistunut. Osallistuin kevään ylioppilaskirjoituksissa yhteiskuntaopin sähköiseen kokeeseen Pälkäneen lukiossa. Tarkoitus oli ennen kaikkea saada tuntumaa siihen, millainen sähköinen koe on verrattuna paperisiin kokeisiin, ja raportoida näistä kokemuksista lehden lukijoille. Kirjoituksiin ei ollut kuitenkaan mahdollista osallistua testimielessä toimittajana, joten ilmoittauduin kokeeseen kuin kuka tahansa abiturientti.

Menin maaliskuussa pidettyyn kokeeseen täysin valmistautumatta. Olen kuitenkin työskennellyt yhteiskunnallisella alalla jo vuosia, ja minulla on myös yhteiskuntatieteellinen korkeakoulututkinto. Silti olin vähän epävarma, osaanko vastata yhteen ainoaan kysymykseen. Koetilanteessa huomasin kuitenkin nopeasti, että koe ei mittaa enää pelkästään kirjatietoa, vaan kokelaiden on tärkeää osata soveltaa heillä olevaa tietoa ja tulkita perustellen erilaisia tilastoja.

Pärjäsinkin kokeessa ennakko-odotuksiini nähden hyvin. Sain jokaisesta kysymyksestä pisteitä, ja joistakin tehtävistä – erityisesti niistä soveltavista – aika korkeatkin pistemäärät. Kokeeni tuli ylioppilastutkintolautakunnasta takaisin arvosanalla E. Pitäisiköhän sitä keittää sukulaisille, ystäville ja tuttaville kakkukahvit lakkiaispäivänä?

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?