Työttömien työnhakijoiden määrä vähenee nopeasti

Työttömien työnhakijoiden lukumäärä oli vuoden 2017 huhtikuussa merkittävästi matalampi kuin vuoden 2016 huhtikuussa. Avoimien työpaikkojen vaikutus on alkanut näkyä työttömyyden kehityksessä.

Työttömiä työnhakijoita Pirkanmaalla oli vuoden 2017 huhtikuussa 29 646 henkilöä. Laskua oli vuositasolla 6 882 henkilöä eli lähes kaksikymmentä prosenttia. Työttömyysaste oli 12,1 prosenttia. Vastaavasti koko maassa työttömyysaste oli keskimäärin 11,6 prosenttia. Kaikissa Pirkanmaan kunnissa työttömien työnhakijoiden määrä laski.

Kuntatasolla suurimmat positiiviset muutokset olivat Kangasalla, Kihniössä, Lempäälässä, Pirkkalassa, Sastamalassa, Vesilahdella, Virroilla ja Ylöjärvellä. Näissä kunnissa työttömyys laski vähintään 20 prosenttia edellisen vuoden luvuista. Kangasalla työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli huhtikuussa 9,7 prosenttia. Pälkäneellä työttömyys laski huhtikuussa 19 prosenttia edellisen vuoden luvusta. Työttömyysaste oli kunnassa 9,7 prosenttia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?