Sahalahden vanhat ajat näyttelyksi ja kirjaksi

Ahkerointia, onnistumisia ja kommelluksia – näitä riitti menneellä vuosisadalla, jolloin kyläkaupat ja pankkikonttorit kukoistivat. Niiden maailmaan pääsee sukeltamaan Sahalahden museomakasiinilla avautuvassa näyttelyssä 12.–23. heinäkuuta.

Näyttelyssä pankkien ja puotien tarinaa havainnollistavat kattava valokuvakokoelma ja monenmoiset mainosmateriaalit. Entisajan tunnelman näyttelyyn loihtivat eri kaupoista ja pankeista säilyneet vanhat työvälineet, asiakirjat ja myyntituotteet.

Näyttely on avoinna keskiviikosta perjantaihin kello 14–18 ja lauantaista sunnuntaihin kello 12–16.

Ensi kerran näyttelyyn pääsi tutustumaan avajaisissa tiistai-iltana. Näyttelyn kokoaja Kari Elkelä esitteli näyttelyn lisäksi kirjansa, joka julkistetaan avajaisissa.

Runsaasti kuvitettu kirja kokoaa yhteen nyt jo kadonneiden pankkien ja sekatavarakauppojen vaiheet Sahalahdella. Elämänmaun kerrontaan tuovat paikallisissa yrityksissä työskennelleiden henkilöiden työelämäkerrat.

Vaikka aineistot on koottu Sahalahdelta, valottavat sekä kirja että näyttely yleisemminkin pankki- ja kauppatoiminnan kasvukautta ja hiipumista maaseudulla.