Lämmin sää lisäsi levää

Elokuun toisella viikolla lämmennyt ja tyyntynyt ilma sai sinilevät runsastumaan. Pirkanmaan leväseurannan murheenkryyni on Kangasalan Kirkkojärvi. Sen lisäksi sinilevää oli runsaasti Pyhäjärvessä Vesilahden kirkonkylän rannassa ja Lempäälän Mäyriänrannassa sekä Nokian Tottijärvellä.

Vähäisiä sinilevähavaintoja on tehty myös Sastamalan Houhajärvellä ja Pyhäjärvellä Nokian Lehtiniemessä. Sinileviä on ajankohtaan nähden hiukan normaalia enemmän.

Järvien pinnoilla näkyy myös kuusen suopursuruostesienen itiöistä muodostuvia rusehtavia lauttoja. Ne ovat ihmisille vaarattomia, mutta runsaasti itiöitä sisältävät lautat saattavat ärsyttää ihoa tai silmiä.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>