Seurakunnan juhlaviikolla ohjelmaa kaikenikäisille

Kangasalan seurakunnan 29.10.–5.11. vietettävä juhlaviikko kruunaa seurakunnan 650-vuotisjuhlavuoden. Juhlaviikolla riittää ohjelmaa moneen makuun ja kaikenikäisille. Suurin osa tapahtumista on ilmaisia, mutta mukaan mahtuu myös muutama pääsymaksullinen tilaisuus.

Juhlaviikon ohjelma:

 • La 28.10.: Klo 14–18 Nooan arkki -lastentapahtuma Suoraman seurakuntakeskuksessa. Nukketeatteri Sananjalka esiintyy kello 14.30 ja 16.30. Herkullisia tarjoiluja, pomppulinna, ongintaa, askarteluja, hartauksia, lauluja, satuja, ilmapalloja ja leikkipaikkoja.
 • Su 29.10.: Klo 10 Juhlamessu Kangasalan kirkossa. Liturgia ja saarna piispa Matti Repo, avustavana pappina Seppo Jarva, kanttorina Jukka Heroja. Mukana myös Kangasalan kirkokuoro, Sahalahden kirkkokuoro, Vivace-kuoro ja Päiväkuoro. Messun jälkeen kaikille avoin kahvitilaisuus Suoraman seurakuntakeskuksessa. Klo 18 Angeles del Cielo – Taivaan enkelit -renessanssikonsertti Kangasalan kirkossa. Esiintyjinä Vokaaliyhtye Lumous ja Fioretto Ensamble. Kertojana Jukka Virtala.
 • Ma 30.10.: Klo 18 keskustelutilaisuus Kangasalan kirkossa. Pastori, TT Elina Hellqvist alustaa aiheella Vihanpidosta dialogiin, luterilaisuus ja toiset uskonnot. Keskustelua uskonpuhdistuksesta. Keskustelijoina kirkkoherra Seppo Jarva sekä muutama yllätyskommentaattori.
 • Ti 31.10.: Klo 17 luento Kimmo Pyykkö -taidemuseossa. FT Ella Viitaniemi luennoi aiheesta Kangasalan kivikirkon rakentaminen ja pitäjänyhteisö 1700-luvun jälkipuoliskolla. Klo 18 Kangasalan kirkon avoimet ovet ja esittely. Oppaana suntio Mikko Kohonen.
 • Ke 1.11.: Klo 19 Holy Land -yhtyeen jazz-konsertti Kangasalan kirkossa. Matti Orpana, Lauri Hannu, Ville Rauhala ja Arto Piispanen. Spirituaaleihin, gospeliin ja näiden hengessä tehtyihin jazz-sävellyksiin perustuvaa ohjelmistoa.
 • To 2.11. Luther-päivä: Klo 13 Elokuvan Luther (2003) ilmaisnäytös Kangasala-talossa. Ohjaus Eric Till. Klo 18 Luther-iltamat Kangasala-talossa. Keskiaikainen iltapala, musiikkia, Luther-oluen maistiainen ja armo-aneita. Illassa mukana pappi, kouluttaja ja olutharrastaja Lari Junkkari aiheella Lutherin kolminaisuusoppi: armo, elämä ja olut sekä stand up -koomikko Mikko Vaismaa aiheella Uskonpuhdistus ja me.
 • Pe 3.11. Kiitos muistoista – pyhäinpäivän aatto: Klo 15–16 Kangasalan kirkon avoimet ovet ja esittely. Oppaana suntio Mikko Kohonen. Klo 19 Kiitos muistoista -iltakonsertti Huutijärven kappelissa. Jukka Heroja, sello, Janne Kyrönlahti, urut.
 • La 4.11.: Klo 11.30–12.30 Kangasalan kirkon avoimet ovet ja esittely. Oppaana Mikko Kohonen.
 • Su 5.11.: Klo 18 Majatalo-ilta Kangasalan kirkossa. Riemun majatalo. Mukana The Road ja Seppo Jarva.
 • To 9.11.: Klo 17.30 Taiteilija Annukka Laineen Kirkas pimeys – sydämen valon odotus -näyttelyn avajaiset ja Freilah mit Kneidlach -orkesterin konsertti Kangasala-talossa.
  Fioretto Ensemble esiintyy vokaaliyhtye Lumouksen kanssa Kangasalan kirkossa sunnuntaina 29.10. Kuva: Irina Kolomijets

  Vokaaliyhtye Lumous esiintyy Kangasalan kirkossa yhdessä Fioretto Ensemblen kanssa sunnuntaina 29.10. Kuva: Irina Kolomijets