Työllisyystilanne koheni edelleen syyskuussa

Työttömien työnhakijoiden lukumäärä oli syyskuussa merkittävästi matalampi kuin viime vuoden syyskuussa, kertoo Pirkanmaan työllisyyskatsaus. Maakunnan työttömyysaste oli viime kuun lopussa 11,2 prosenttia eli jonkin verran korkeampi kuin koko maan keskiarvo 10,5 prosenttia. Pälkäneellä työllisyystilanne oli Pirkanmaan parhaita: työtä vailla oli 8,1 prosenttia työikäisestä väestöstä. Pienin työttömyysaste – 7,4 prosenttia – kirjattiin Ruovedellä, jonka lisäksi alle kahdeksan prosentin päästiin myös Pirkkalassa ja Lempäälässä.

Kangasalla työttömyysaste oli syyskuun lopussa 8,8 prosenttia. Hankalin työttömyystilanne oli Tampereella ja Urjalassa. Tampereella työttömyysaste oli 13,7 prosenttia ja Urjalassakin 12,9 prosenttia. Kaikissa Pirkanmaan kunnissa työttömien työnhakijoiden määrä kuitenkin laski – osassa jopa 30 prosentilla edellisvuoden syyskuuhun verrattuna.

Pirkanmaan Ely-keskuksen mukaan nyt töihin ovat päässeet aiempaa paremmin myös työttömät miehet eikä uusien avoimien työpaikkojen määrän kasvu osoita hiipumisen merkkejä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?