Huippukorista aluesarjassa

Helmi Raivio heräsi ottelun aikana ja oli loppuhetkillä kääntämässä peliä Pälkäneen eduksi.

Pälkäneen yhteiskoululla nähtiin sunnuntaina huipputason B-tyttökoripalloa, kun Luja-Lukon alle 16-vuotiaat koripallotytöt urakoivat kaksi aluesarjapeliä. Erityisesti aamuottelu BC Nokiaa vastaan tarjosi vauhdikasta ja taitavaa koripalloilottelua.

Valtakunnallista ykkösdivisioonaa samalla joukkueella pelaava Nokia haastaa tällä kaudella vuoden itseään isompia vastustajia, sillä ryhmän ytimen muodostavat 2003 syntyneet tytöt. Tässä ikäluokassa hyvin valmennettu joukkue on jo ehtinyt napata SM-pronssia. Tämänsyksyisessä B-tyttöjen SM-karsinnassa Nokia rankattiin 15. sijalle eli suurin piirtein samalle tasolle Pälkäneen ja Raholan yhteisjoukkueen kanssa.

Yhteiskoulun sunnuntaisen kohtaamisen vieraat aloittivat aktiivisella prässillä. Tämä aiheutti ongelmia kotijoukkueen pelin avaamiselle. Pälkäneen pelintekijät eivät tahtoneet löytää tilaa kuljetukselle tai syötölle, kun nokialaiset kävivät kahden pelaajan voimin kiinni pallolliseen pelaajaan.

Puolustamalla hyökännyt BC Nokia ajoi pälkäneläiset hankaliin paikkoihin ja iski omista paikoistaan tehokkaasti. Tauolle lähdettiin nokialaisten 11 pisteen johdossa.

Ida Östring ja Pälkäneen muut pelintekijät joutuivat paineen alle, kun BC Nokia iski kahdella pelaajalla pallolliseen.

Vieraat vievät vielä kolmannenkin jakson, kunnes pälkäneläiset löysivät keinot päästä paineen alta. Kun peli saatiin auki, hyvin syöttävää Luja-Lukkoa on vaikea pysäyttää. Vauhtiin päästyään kotijoukkue vei päätösjakson 34–14 ja käänsi koko ottelun itselleen kahdeksan pisteen turvin.

Viime minuuttien voittotaistelussa molempien joukkueiden kuumat pelaajat esittivät upeita otteita. Ottelun tasoon vaikutti myös erinomainen tuomarityöskentely. Aluesarjoihin ei aina riitä huipputason viheltäjiä, mutta nyt kokenut tuomarikaksikko pysyi kovavauhtisessa ja -tasoisessa pelissä mukana.

RaLu:n SM-sarjajoukkueen avausviisikkoon kuuluvat Hanna Hirvonen, Roosa Taipale ja Emilia Ingman ovat aluesarjapeleissä askeleen muita edellä, sillä vastassa on harvoin samanmittaisia ja yhtä hyvin liikkuvia pelaajia. Päävastuuta ottelussa kantoivat kuitenkin Jaana Järvinen, Helmi Raivio ja Eveliina Knuutinen. Pelihaluja puhkunut Knuutinen pelasi ehjän ottelun ja pussitti seitsemän pistettä. 12 pistettä heittänyt Raivio nosti ottelun aikana tasoaan ja kuului viime minuuteilla voiton ratkaisseisiin kuumiin pelaajiin.

Jaana Järvinen kärsii siitä, ettei yli-ikäisenä pääse pelaamaan SM-sarjapelejä. BC Nokian ja muiden valtakunnallisia sarjoja pelaavien vastustajien ansiosta kaikki pälkäneläispelaajat saavat kuitenkin tasonsa mukaisia otteluita kotikylällä.

 

Edessä kolmen pelin viikonloppu

Pälkäneen B-tytöille oli järjestetty kova sunnuntaipuhde, sillä iltapäivällä pelattiin toinen ottelu. Jyväskyläläinen SäyRi:n ja JBA:n yhteisjoukkue ei ole aivan Nokian tasoinen vastustaja, mutta pälkäneläiset saivat pistää parastaan, kun isot SM-sarjapelaajat jätettiin penkille ja hyökkäyskuviot menivät uusiksi.  Puolustuksessakaan Luja-Lukko ei valinnut helpointa vaihtoehtoa, vaan pelaajat joutuivat vastaamaan vastustajien pelitapaan.

Pelaajien kehittämisen ohessa saatiin myös sarjapisteet, sillä Jyväskylä kaatui 23 pisteen erolla. Hyvällä prosentilla heittopaikkansa käyttänyt Elina Wallgren pussitti kahdeksan pistettä ja molemmissa otteluissa esimerkillisesti puolustanut Jaana Järvinen kuului taas Pälkäneen avainpelaajiin.

Tulevana viikonloppuna Pälkäneen B-tytöt tahkoavat sekä alue- että SM-sarjaa. Lauantaina Luja-Lukko kohtaa Forssassa kotijoukkueen lisäksi myös yhteistyöseura Raholan Pyrkivän. Sunnuntaina Pälkäneen ja Raholan yhteisjoukkue matkaa ikäluokan kärkijoukkueisiin lukeutuvan Hongan vieraaksi Espooseen.

Pelaajille on luvassa yllin kyllin vastuuta ja peliminuutteja, sillä nuorempien B-tyttöjen maajoukkueleirillä viikon hikoileva Hanna Hirvonen saa keräillä lauantain ajan voimiaan sunnuntaiseen SM-sarjapeliin. Niinpä Pälkäne on Forssassa liikkeellä vain seitsemän pelaajan voimin.

 

B-tyttöjen 1. divisioona

Luja-Lukko – BC Nokia 86–78

Luja-Lukko – SäyRi/JBA 92–69

BC Nokia541418-2358
PäLuLu440348-2558
Pyrintö431256-2136
Feeniks422235-2244
RaPy422183-2104
Vilpas312185-1682
KaaRo312161-1892
Korihait413249-2882
SäyriJBA413221-2792
TuRi30372-2670