Kahden kovan pelin viikko

Hetken henkeä vetänyt LP Kangasala jatkaa pelejään tällä viikolla kahdella ottelulla. Keskiviikkona joukkue matkustaa Saloon LP Viestin vieraaksi, ja sunnuntaina kangasalalaisjoukkue emännöi Oriveden Ponnistusta.

LP on päässyt harjoittelemaan runsaan viikon niin, että koko pelaajarinki on ollut mukana.

– Peli näyttää jo paljon paremmalta, LP:n valmentaja Janne Anturamäki myhäilee.

Niin pitääkin, sillä vastus on keskiviikkona sieltä kovemmasta päästä. Mestaruusliigan kestomenestyjiin vuosikausia kuulunut LP Viesti on sarjassa hämmästyttävästi vasta kuudentena, mutta ei heikosti sujuneiden pelien vuoksi. Europeliensä vuoksi salolaisjoukkue on pelannut vasta kolme liigaottelua, jotka se on voittanut kaikki. Anturamäki uskoo omiensa mahdollisuuksiin, joskin pieniä riskejä on Viestin tasoista joukkuetta vastaan otettava.

– Turha lähteä reissuun ollenkaan, jos ajattelee, että kumminkin häviämme. Viestillä on reissuviikko takana ja kenties pientä väsymystä, mutta tarkoituksena on keskittyä Salossa omaan tekemiseemme.

Sunnuntaina LP:n vieraaksi saapuu OrPo, jonka LP on kohdannut juuri paitsi liigassa myös Suomen cupissa. Anturamäki uskoo ottelusta tulevan mielenkiintoisen – eikä vähiten juuri tiiviisti osuvien keskinäisten kamppailuiden vuoksi.

– Heillä on varmaan jonkinlainen henkinen yliote, mutta toisaalta meidän pelaajammekin tietävät aiempien pelien perusteella, että meilläkin on mahdollisuudet voittaa. Se vaatii hyvän päivän, mutta on jo nähty, että ne ominaisuudet ovat olemassa.

Vastustajasta on saatu kerättyä tietoa puolin ja toisin viime kohtaamisissa. Anturamäki näkee LP:n olevan kuitenkin etulyöntiasemassa.

– OrPo pelaa kuitenkin aika kapealla materiaalilla, ja meillä on ehkä mahdollisuuksia tehdä enemmän muutoksia. Esimerkiksi farmiseurasta mukana ollut Netta Rekola voi olla tällainen muuttuja, mutta kyllä varmasti harjoitellaan pari uutta lisäkikkaa.

Hanna Keskinen, Annukka Paloniemi ja muu LP Kangasalan joukkue pelaavat tällä viikolla kahdesti. Lähiaikoina on edessä myös kolmen pelin härkäviikko.