Kunta kauppaa Salinmäkeä

Pälkäneen kunnanhallitus ei lämmennyt Pälkäne-Seuran pyynnölle harkita vielä aietta myydä Myttäälän entinen koulurakennus. Hallitus päätti esittää valtuustolle, että jo aiemmin kaupittelulistalle joutuneen kiinteistön myyntiin viemistä jatketaan. Samalla hallitus pyysi teknistä tointa selvittämään entisen koulun vieressä sijaitsevan, Pälkäne-Seuran käyttöön luovutetun erillisen Alkmanin talon saattamista sähköverkon piiriin.

Hallitus myös toivoo etsittävän korvaavat tilat seuran omistamalle museoesineistölle, joka on ollut esillä entisessä koulurakennuksessa Alkmanin talon huonon kunnon vuoksi.

Vanhan asuinrakennuksen lisäksi Pälkäne-Seuralle luovutettuun rakennusryhmään kuuluu saunarakennus, riviaitta ja jyvämakasiini. Seura on käytännössä huolehtinut Alkmanin talon hoidosta ja ylläpidosta vuodesta 1963 asti, jolloin kunnanhallitus on luovuttanut seuralle sen hallintaoikeuden.

Kunnanhallituksen mukaan Myttäälän entisestä koulusta olisi mahdollista saada selvästi yli 200 000 euron tarjous. Ajatus koettiin hallituksessa houkuttelevana, koska tänä vuonna kiinteistöstä ei ole kertynyt vajaan 3000 euron kulujen vastapainoksi lainkaan tuloja.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?