Paras joululahja mahtuu kenkälaatikkoon

Joulupaketin täytyy olla kenkälaatikon kokoinen, mutta sen voi itse päällystää tai käyttää valmiiksi päällystettyä vaihtoehtoa.

Kenkälaatikkoon pakattu joululahja on monissa pälkäneläisperheissä tuttu syysaskare. Samaritan´s Purse -avustusjärjestön koordinoima ja Suomessa Patmos lähetyssäätiön organisoima hyväntekeväisyyskeräys on jälleen käynnissä, ja valmiita paketteja tai tavara- ja rahalahjoituksia voi toimittaa Pälkäneen seurakunnan diakoniatoimistoon.

Suomen avustuskohdemaita ovat edelleen Euroopan köyhimmät maat Romania ja Moldova. Lahjojen palauttamis- ja kuljettamiskäytäntöjä on muutettu siten, että marraskuun kolmannella viikolla on kansallinen palautusviikko, jolloin julkiset palautuspisteet eri puolilla Suomea ottavat vastaan paketteja. Pakettien jättöaika on tänä vuonna 13.–20.11. Pälkäneläisille lähin on Pälkäneen seurakuntatalo osoitteessa Onkkaalantie 75 ja kangasalalaisille Kahvila Seurahuone osoitteessa Myllystenpohjantie 2. Lisätietoja antaa diakonissa Virpi Kangasniemi.

Joulupukin kontti pienoiskoossa

Joululahjan voi tehdä kokonaan itse, tai sitä varten voi lahjoittaa tavaroita tai rahaa, jotka voi toimittaa Pälkäneen seurakunnan diakoniatyöntekijöille. Lahjoja tehdään kolmelle ikäryhmälle: 2–4 -vuotiaille, 5–9 -vuotiaille tai 10–14 -vuotiaille tytöille tai pojille.

Keräilypisteistä saa valmiita laatikoita, tai voi käyttää tavallista joulupaperilla päällystettyä kenkälaatikkoa. Laatikko on kuin joulupukin lahjakontti pienoiskoossa, eli siihen mahtuu monta lahjaa. Joulupakettiin pakataan ainakin yksi ikätason mukainen lelu sekä piirustusvihko tai värityskirja ja värikynät. Kouluikäisille sopivat lyijykynä, kumi ja teroitin sekä penaali.

Vaatteista tärkeimmät ovat pipo, käsineet, villasukat ja ohut pitkähihainen paita ja hygieniatuotteista hammasharja (ostopakkauksessaan), palasaippua, kampa tai hiusharja.

Jokaisen lahjalaatikon pitäisi olla täynnä. Kolojen täytteeksi sopivat esimerkiksi taskulamppu ja taskulaskin, tarrat ja hiuskoristeet. Lisää ohjeita löytyy Operaatio Joulun Lapsen verkkosivuilta (www.joulunlapsi.fi).

Ei makeisia eikä hammastahnaa

Tästä vuodesta alkaen Joulun Lapsi -paketteihin ei saa pakata makeisia eikä muuta syötävää, hammastahnaa, voiteta eikä mitään nestemäisiä aineita tiukentuneiden tullimääräysten vuoksi. Vanhastaan kiellettyjen tavaroiden listalla ovat käytetyt tai vaurioituneet tavarat, särkyvät esineet, teräaseet, sotaan, väkivaltaan tai noituuteen liittyvät esineet sekä raha.

Laatikot avataan tarkastusta varten ennen kuin ne lähetetään Suomesta eteenpäin, ja niihin lisätään pieni evankeliumikirja, joten niitä ei pidä sulkea teipillä. Lahjat kuljetetaan perille suomalaisvoimin ja annetaan suoraan lasten käsiin.