Pälkäne kiri yhä työllisyysluvuissa

Pälkäne pudotti työttömyyslukemiaan peräti 40 prosentilla marraskuussa. Myös kymmenkunta muuta kuntaa – Kangasala mukaan lukien – saavutti työttömien määrän supistumisessa merkittäväksi katsotun 30 prosentin rajapyykin, mutta Pälkäneen lukemat jäivät tavoittamatta. Kaikissa Pirkanmaan kunnissa työttömien työnhakijoiden määrä kuitenkin laski.

Pälkäneen työttömyysaste oli marraskuun lopussa 7,8 prosenttia ja Kangasalan 8,7. Matalin työttömyysaste – 6,2 prosenttia – kirjattiin Punkalaitumella, ja myös Vesilahti ylsi alle seitsemän prosentin. Eniten työttömyys kiusasi pirkanmaalaiskunnista Tamperetta, jonka työttömyysaste oli 13,4 prosenttia.

Pirkanmaan kaikkien kuntien keskiarvo oli 10,9 prosenttia eli selkeästi korkeampi kuin koko maan 10,3 prosenttia.

Työttömien määrä Pirkanmaalla on nyt samalla tasolla kuin vuoden 2012 marraskuussa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?