Työllisyys kohenee kovaa vauhtia

Työllisyys parani joulukuussa merkittävästi sekä Pälkäneellä että Kangasalla. Työttömiä työnhakijoita oli Pälkäneellä vuoden 2017 joulukuussa 267, kun vuotta aiemmin sama lukema oli 408 henkilöä. Laskua oli vuositasolla siis 35 prosenttia. Kangasalla työttömien työnhakijoiden määrä oli viime joulukuussa 1424, kun vuonna 2016 työttömänä oli 1949 henkilöä.

Sekä Pälkäneen että Kangasalan työttömyysaste oli alle 10 prosentin: Pälkäneellä työttömyysaste oli 9,1 prosenttia, Kangasalla 9,6 prosenttia.

Kehitys oli samansuuntainen koko Pirkanmaan alueella. Työttömiä työnhakijoita oli vuoden 2017 joulukuussa 28 553 henkilöä, ja laskua vuositasolla oli 9 524 henkilöä eli kaksikymmentäviisi prosenttia. Pirkanmaan työttömyysaste oli 11,7 prosenttia. Vastaavasti koko maassa työttömyysaste oli keskimäärin 11,2 prosenttia. Valtakunnallisesti verrattuna Pirkanmaan työttömyyden lasku oli valtakunnan kärkitasoa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?