Jopahan oli hyvä häppeninki!

Lauantaina 17.3. oli osaavien puuhapersoonien toimin Ämmätsän kylätalolle rakenneltu hämmästyttävän hieno häppeninki! Aamuyhdeksästä pitkälle iltapäivään oli tarjolla kala-aiheista hengen ja vartalon ravintoa. Katsojia, kuulijoita ja makean maistajia oli tupa täynnä ja hiljaisena virtana lisää saapui.

Kasiniemen ympärivuotinen kalamestari Harjulan Sepeteus kertoi ja näytti miten kaloja taitaen halkaistaan. Pihalla Ruljan Teuvo siikoja savusti. Kullanruskeita tuotteita saattoi mukaankin saada. Huippu-asiantuntija, Kangasalan kasvatti Senilän Katri piti havainnollisen kalan-nahka-esitelmän. Muutakin fisu-asiaa pätevästi pakisi.

Tilaisuus huipentui sopukustannuksin lunastettavaan, terveelliseen herkkulautaseen sekä suorastaan ylelliseen, ranskalaiseen kalakeittoon voileipineen ja kotikaljoineen. Juhlaemäntänä hyöri 40-vuotisin kokemuksin mestarikokki Tiina Pynnönen taitavine apulaisineen.

Kalamestari varovasti lupaili, että syksyllä saattaisi olla muikkumuonan vuoro. Juuri keitetty, lämmin, kunnon muikkusoppa miehen ja mielenkin virvoittaa. Karsean köhänkin karkoittaa.

Mikko Kiio

Kangasala

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?