Onnelliset ihmiset rakentavat telineitä

Luopioisten taidekesän neljäs kattaus rakentuu Navettakalleriaan, josta viikonlopun aikana väistyivät Kukkian maisemat. Vuorossa on jotain erilaista. Tiina Poutasen ja Petri Pykäläisen muuntuvan näyttelyn nimi on Onnelliset ihmiset rakentavat telineitä. Kaksikko kehittelee installaatioita jatkuvana prosessina. Näyttely on avoinna heinäkuun loppuun.

– Rakennamme telineet meille annetun tilan mukaan eri materiaaleista ja sen jälkeen kehitämme niille funktion, ripustettavan teososan, värin, äänen, varjon tai liikkeen. Merkitys muodostuu työn kautta, kertoo Tiina Poutanen.

Jyvämakasiinissa jatkaa Juha Tyyskän valokuvanäyttely Takahuoneita -Backstage, joka tuo nähtäville laajan valikoiman suomalaisen popmaailman huippuja ja muutaman sirkustaiteilijankin 1980-luvulta 2000-luvun alkuun. Nostalgiaa parhaasta päästä, taiteilijat ilman glamouria.

Luhtiaittoihin rakentui viime viikonloppuna Baren Baren -ryhmän tilateos Modificati Abies vol2, jossa erityisesti juurista, mullasta ja maasta tehty tilateos puhuttaa katsojia.