Taru Tuukkanen innosti korisjunnuja

Taru Tuukkanen (oikealla) toimi apuvalmentajana Kimmon korisleirillä valmentajana ja myös hänen tyttärensä oli mukana leirillä.
11. Kimmon korisleirillä oli mukana 29 junnupelaajaa.

– Kannattaa pitää asenne korkealla, tsempata ja tehdä myös vaikeita ja mahdottomalta tuntuvia asioita, sanoo naisten koripallomaajoukkueen avainpelaajiin parikymmentä vuotta lukeutunut Taru Tuukkanen.

160 maaottelussa lähes 2 500 pistettä heittänyt Tuukkanen toimi apuvalmentajana Kimmon korisleirillä, joka keräsi 9–14-vuotiaat junnupelaajat kolmeksi päiväksi Luopioisiin. 29 osanottajasta yli puolet oli Luja-Lukon junnupelaajia. Lisäksi mukana oli kymmenen vierasta, jotka pelaavat muun muassa Tampereen Pyrinnössä, Raholan Pyrkivässä sekä helsinkiläisseuroissa, WB-Panttereissa ja ToPossa.

Leiriläiset hikoilivat monet treenit päivässä.

– Se tuo aina tekemisen meininkiä treeneihin, kun mukana on tuttujen seurakavereiden lisäksi muitakin, leirin järjestäjä Kimmo Ketola sanoo.

Oman antinsa toi myös koripallolegendoihin lukeutuva apuvalmentaja.

– Taru Tuukkanen on kova esikuva etenkin tytöille. Mutta myös pojat saivat maistaa hänen taitojaan ja kovuuttaan pienpeleissä, Ketola sanoo.

Taru Tuukkanen on ensimmäinen naisten ammattilaissarja WNBA:han varattu suomalaispelaaja. Yhdysvaltojen lisäksi hän on pelannut muun muassa Espanjassa, Ranskassa ja Kreikassa.

– Ja ollut aina isojen seurojen avainpelaaja kovissa sarjoissa, Ketola sanoo.

 

Tiiviitä päiviä hellekelissä

Taru Tuukkanen on ensimmäinen naisten NBA:han varattu suomalaispelaaja.

Kimmon korisleireillä on ennenkin ollut vierailevia valmentajia, muttei aivan samalta tasolta kuin Taru Tuukkanen. Hän vietti helteisen viikonlopun yhdessä perheensä kanssa Luopioisten Vohlisaaressa.

– On aina kiva tulla uudelle paikkakunnalle ja tutustua uusiin pelaajiin, Tuukkanen sanoo.

Hän kiittelee Luopioisten leiriä hienoista olosuhteista, upeista maisemista ja helteisistä keleistä.

– Onneksi joka välissä pääsi uimaan.

Leiriläiset sen sijaan saivat odottaa Kukkian viilennystä iltaan saakka, sillä leirillä tehtiin tosissaan hommia.

– Esimerkiksi lauantaina urakoitiin yhdeksän ja puolen tunnin päivä. Välissä oli vain ruokailu Liekissä ja välipalat, Kimmo Ketola kertoo.

Perjantaina ja sunnuntaina pidettiin yhdet salitreenit ja lauantaina kahdet. Lisäksi hyödynnettiin Luopioisten ulkokenttiä, joilla pidettiin joka päivä treenejä, taitokisoja ja muuta ohjelmaa. Leiri huipentui sunnuntaina taito- ja heittokisojen finaaleihin sekä leiripeleihin.